Senzational: Dupa 12 ani de lucrari s-a inaugurat metroul in Drumul Taberei

Senzational: Dupa 12 ani de lucrari s-a inaugurat metroul in Drumul Taberei

Metroul din Drumul Taberei este dat în folosință marți, 15 septembrie, după aproape 12 ani de la începerea proiectului, respectiv șapte ani de la primele săpături în tunele.

Bucureștenii, dar mai ales cei din vestul Capitalei, au avut de face de-a lungul timpului cu foarte multă răbdare, dar și multe promisiuni din partea autorităților. Lucrările au fost întrerupte, fie din motive financiare, ori din considerente tehnice care nu și-au găsit prea repede o rezolvare sau chiar din cauza unor procese pornite de constructor din considerente financiare.

Începuturile magistralei M5 iși au originile în anul 2008, atunci când au fost demarate licitațiile pentru lucrările de proiectare și construcție. Primele săpături au fost începute în 2011, pe vremea fostului director al Metrorex Gheorghe Udriște, relatează Libertatea.

Tunelurile în sine au fost începute în anul 2013, după „sfințirea” celor două cârtițe. La acea vreme, operațiunea a fost prezentată în presă ca bazată pe o tehnologie modernă, pentru că cele tipuri de cârtițe fuseseră folosite și la săparea Canalului Mânecii.

Lucrările pe tronsonul de șapte kilometri care urma să lege Drumul Taberei de centrul Bucureștiului erau prevăzute să dureze inițial trei ani, adică având termen de finalizare în 2014. Săpăturile în sine au început oricum cu întârziere, în 2013, așa că startul a fost pierdut de la început.

citeste mai mult