Secta Maestrul DANG face inca o victima. Cum a murit cu zile Ioan Gyuri Pascu tratandu-se naturist si refuzand tratamentele medicale

Secta Maestrul DANG face inca o victima. Cum a murit cu zile Ioan Gyuri Pascu tratandu-se naturist si refuzand tratamentele medicale

O anchetă jurnalistica coordonată de Cătălin Tolontan și publicată în GSP arunca o noua lumina asupra mortii indragitului artist Ioan Gyuri Pascu.

“Fondat de un guru și vindecător născut în Vietnam, cultul Dang are 3 milioane de practicanți răspândiți în lume. Adepții îmbină idei creștine și budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul și maladia Alzheimer. Ei sînt fermi că, în final, vor obține nemurirea. Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, a căpătat ”darul vindecării de la însuși maestrul Dang”. Ea este liderul mișcării din România. Un prieten foarte apropiat al actorului povestește cum i-a schimbat viața lui Gyuri acest cult”.

Fosta soție a lui Gyuri Pascu căpătase ”darul vindecării de la însuși maestrul Dang”, liderul unei mişcări spirituale considerate periculoase în Europa. Daniela Maria Marin, fostă Pascu, este în acest moment liderul mișcării din România, fiind percepută “ca o adevărată preoteasă”, potrivit unei surse a jurnaliştilor coordonaţi de Cătălin Tolontan, în timp ce regretatul artist devenise “principalul finanțator al cultului lui Dang în România”.

“În ianuarie 2007, cu şapte luni înainte de părăsirea corpului, Maestrul Dang şi-a sărbătorit ziua de naştere cu mult timp în avans, la sfârşitul unui seminar special, cu un regim special faţă de celelalte. Atunci a fost invitat Gyuri Pascu să cânte. De obicei cânta numai Maestrul Dang la finalul seminariilor, pentru că îi plăcea tare mult să cânte. Atât la seminarul din noiembrie 2006, cât şi în ianuarie 2007, a cântat şi Gyuri. Această fotografie a fost făcută de un student din Italia. Bila albă de energie “obturează” capul Maestrului care, probabil, asculta cu mare atenţie vocea lui Gyuri”, scria Daniela Maria Marin pe blogul personal în agusut 2014.

Gyuri Pascu s-a stins chiar în casa Danielei Marin în zorii zilei de 26 septembrie, în urma unui infarct.

”De când a murit (Gyuri Pascu, n.red), n-am dormit de două nopți. M-am gândit dacă să vă caut să vă spun ceea ce știu. Pentru că nu-mi doresc ca imaginea lui să sufere. Pur și simplu, Gyuri a fost o victimă a propriei bunătăți”, declară o sursă pentru tolo.ro, despre care jurnalistul Cătălin Tolontan scrie că ar fi una din persoanele care l-au cunoscut cel mai bine pe Gyuri Pascu în acestă viaţă.

După despărțirea de ”Divertis”, în ultimii aproape 15 ani, actorul și cântărețul a fost într-o căutare a liniștii, a bucuriei și a împlinirii. ”El a ajuns însă aici”, pune degetul prietenul său pe o hartă colorată a lumii. Credea că o găsese cu ajutorul cultului maestrului Dang, vânat de autorităţile europene de peste un deceniu. În Vest este percepută drept o sectă periculoasă în special prin practicile periculoase din domeniul îngrijirii sănătății și prin fraudarea financiară a membrilor.

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7. Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice. Ținta supremă este nemurirea”, explică prietenul lui Gyuri pentru jurnaliştii coordonaţi de Cătălin Tolontan.

”Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”. 

”Daniela Marin și Gyuri Pascu s-au cunoscut în plină glorie a Divertis, înainte de jumătatea anilor ’90. S-au căsătorit. Ea a absolvit apoi Psihologia la o facultate particulară. Acolo a întâlnit un grup de oameni din care s-a dezvoltat grupul adepților lui Dang. În ciuda aparențelor și a rolului de comediant, Gyuri nu era un om exuberant, ci un timid. Se schimba când ajungea pe scenă, unde era un geniu. Dar plătea această transfigurare printr-un consum enorm”, a mai declarat prietenul lui Gyuri Pascu.

”Nu judec intențiile nimănui. Cu siguranță, intențiile celor care l-au convins pe Gyuri au fost inițial bune. Până la un anume punct, practicile lui Dang seamănă cu Reiki și cu alte învățături spirituale blânde și liniștitoare . Dar, apoi, învățăturile Dang apelează la hipnoză, la desconsiderarea științei medicale și la ignorarea căii rațiunii. Nu cred că asta i-a făcut bine lui Gyuri, pe fondul anxietății sale și a bolilor netratate”,, povestește prietenul.

Mărturiile acestuia sunt în continuare şi mai cutremurătoare: ”Îmi pare rău să spun asta, dar așa arătau lucrurile: ca o dependență. Daniela era privită ca o adevărată preoteasă a cultului. De pildă, ea locuia în vila lor din Pantelimon, iar Gyuri se mutase într-un apartament de pe Uranus. Gyuri plătea 500 de euro chirie. Iar Daniela, care făcea cursuri cu diverși adepți, folosea apartamentul lui Gyuri, motivându-i că nu vrea să-și coboare energia casei ei pe timpul cursurilor cu cei neinițiați. (…) De fapt, Gyuri era principalul finanțator al cultului lui Dang în România. El trăia într-un provizorat inimaginabil pentru o vedetă de talia sa. Cu chirie, cu mâncare pe sponci, iar banii din concerte aveau o principală destinație: activitățile Danielei și cultul. Gyuri avea prietenii platonice cu femei care îi făceau curat, îi găteau și îl ajutau” .

Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sînt parte a cultului. Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sînt parte a cultului.

Mai multe detalii găsiţi pe tolo.ro