Se rupe USL? Ponta și Antonescu se acuză reciproc de minciună

Se rupe USL? Ponta și Antonescu se acuză reciproc de minciună

Probleme în coaliția de guvernare. Uniunea Social-Liberală (USL) este pe punctul de a se dizolva, după ce luni, 16 decembrie, co-președinții acestei construcții, Victor Ponta și Crin Antonescu și-au aruncat cuvinte grele unul altuia. Totul a pornit de la scandalul cu privire la votul din Parlament asupra legii Amnistiei și asupra modificărilor din Codul Penal.
Pentru a se disocia repede de imaginea de atentator asupra statului de drept, liberalul Antonescu l-a acuzat pe Ponta de ascunderea adevărului, în timp ce premierul l-a făcut, la rândul său, “mincinos” pe liderul liberal.
“Spre deosebire de alţii, nu am fost dovedit niciodată de alţii ‘mincinos'”, a spus Antonescu.
“Nu îi permit lui Victor Ponta o asemenea îndrăzneală! Am căutat să fiu cât mai puţin acid, să restabilesc adevărul, fără să spun multe lucruri despre adevăruri despre Victor Ponta. Acest atac lipsit de bună cuviinţă din partea lui Victor Ponta ne pune într-o situaţie dificilă. PNL se află la guvernare nu printr-o înţelegere între mine şi Victor Ponta. Se află la guvernare în consecinţa votului dat de români în formula USL”, a continuat liderul PNL.

USL_antonescuÎntrebat dacă PSD încearcă să-i determine pe liberali să iasă de la guvernare, Antonescu a replicat: “Sunt profund mâhnit când văd că un om pe care l-am ajutat cu toate puterile mele şi ale partidului spre a deveni premier are un asemenea comportament. Anumite decizii ale PSD, unilaterale, mi-au dat sentimentul că forţează nişte hotărâri pe care nu le-am discutat şi nu sunt în programul de guvernare. Comentariile domnului Ponta despre Ministerul Culturii au fost corecte, dar, în acelaşi timp, a luat act de propunerea noastră.”

“Ne va fi greu să mergem mai departe, nu pot să rup o alianţă pentru că nu mai am încredere într-un om”, a încheiat Antonescu.

Și premierul Victor Ponta a revenit asupra declaraţiilor şi a adăugat că are în continuare încredere în USL şi în partenerii liberali, însă spune că nu acceptă “ideea să lăsăm lucrurile neelucidate”. “Eu am putut să depăşesc crizele, nu accept însă ideea să lăsăm lucrurile neelucidate. Când am fost 12 oameni chiar aşa? Am încredere în USL, în partenerii liberali şi că facem foarte multe lucruri bune”, a spus Ponta.

Reamintim că, într-o înregistrare apărută, recent, în presă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus colegilor de partid că Victor Ponta i-ar fi propus să dezaprobe public Legea graţierii şi a amnistiei, dar să o voteze în plen.