Schimb de replici savuros intre Crin Antonescu si Mihai Gadea, la Antena 3: Să terminăm emisiunea că nu mai suport tristeţea domnului Gâdea

Schimb de replici savuros intre Crin Antonescu si Mihai Gadea, la Antena 3: Să terminăm emisiunea că nu mai suport tristeţea domnului Gâdea

Din momentul in care a anuntat ca PNL paraseste guvernarea si renunta la a mai face parte din USL, Crin Antonescu a devenit dusmanul numarul 1 al Antenei 3. Invitat, luni, 3 martie, la emisiunea lui Mihai Gadea, Antonescu a criticat in termeni duri aparatul propagandistic dirijit de mogulul Dan Voiculescu pus in slujba PSD si a lui Victor Ponta. Va lasam sa savurati dialogurile acide:
Crin Antonescu: Am ceva împotriva propagandei, inclusiv la ce se face la Antena 3, propagandă pesedistă. Nu sunt aici să discut despre Antena 3, dar dacă mă întrebaţi o să răspund. Eu sunt atacat foarte violent şi denunţat că sunt un om care nu-şi respectă angajamentele, că s-a dat cu Băsescu, pentru că am fost la o emisune la B1 TV. Au fost seri întregi aici despre acest lucru. Premierul Ponta a fost atât de des la B1 încât l-au prins acolo evenimente grele, nu am văzut nicio problema. Eu nu trebuie să îmi iau certificat de bună purtare de la Ponta, nici de la Antena 3, nici de la dumneavoastră, nici de la altcineva. Dumneavoastră, ca post de televiziune, ați făcut un lucru extraordinar de urât, ați mințit oameni că eu și Traian Băsescu suntem apropiați, că lucrăm împreună. Nu am avut, nu am și nu voi avea nicio înțelegere cu Traian Băsescu nu pentru că se supără Ponta sau Sârbu, ci pentru că Băsescu şi-a bătut joc de România.
Mihai Gâdea: Aţi promis la Antena 3 că nu va veţi întâlni niciodată cu Traian Băsescu. V-aţi încălcat cuvântul?
Antonescu: Nu e vorba că mi-am încălcat cuvântul, s-au schimbat nişte situaţii care m-au făcut să mă întâlnescu cu Băsescu. Există nişte subiecte pentru care era obligatoriu să mă întâlnesc cu Traian Băsescu pentru că se află în acea funcţie (…) Pe Traian Băsescu îl consider la fel de nociv. În legătură cu Ponta mi-am schimbat părerea, dar nu m-am răzgândit, iar în legătură cu Antena 3, constat nişte lucruri (…) Întrebaţi şi dvs pe cine puteţi, pentru că pe dl Ponta nu e voie
Gâdea: Nu e voie? Cine nu ne da voie, Voiculescu? Văd că încă nu ați spus nimic despre el
Antonescu: Nu ştiu… poate însuși dl Ponta nu va da voie.
Gâdea: A, dl Ponta e şeful nostru? Vă gândiți foarte prost domnule Antonescu (…) De ce nu ați apărat-o pe doamna Câmpeanu?
Antonescu: Vindeți ieftin, nu e jurnalistic să vindeți drama unui om, nu mai povestiți lucrurile astea
Gâdea: Îmi spuneți dumeavoastră despre ce să vorbesc?
Antonescu: Da, nu am voie?
Gâdea: Nu, nu aveți voie (…) Vă bateţi joc de alegătorii dumneavoastră
Antonescu: Nu e adevărat
Gâdea: Citiţi forumurile…
Antonescu: De ce nu aţi intervenit în calitate de directorul al Antenei 3 când am fost atacat pe nedrept la Antena că aş fi făcut un pact cu Băsescu? Sau mai sunteţi directorul Antenei 3?!
Gâdea: Întrebarea e dacă mai sunteţi dumneavoastră preşedintele PNL?!
Antonescu: Sigur că sunt. V-a dovedit asta şi prietenul dumneavoastră Tăriceanu
Antonescu: Suntem cumva la o emisiune de umor?!
Gâdea: Vi se pare că ar fi o emisiune de umor?!
Antonescu: Da. Dvs credeţi că eu, Crin Antonescu, în cârdăşie cu Traian Băsescu, dirijez acţiunile DNA? Ce insinuaţi dl Gâdea, ce insinuaţi de seri întregi aici? Chiar nu e niciun Dumnezeu deasupra noastră? O asemenea mizerie, în 25 de ani, nu am văzut nici măcar de la Băsescu. Sunt profund afectat de aceste acuzații (…) Există o limită a penibilului, domnule Gâdea. V-aţi năpustit asupra lui Iohannis toţi cei care lucraţi în armata pesedistă de propagandă (…) Vă rog să renunatati la stilula asta de procuror.
Gâdea: Mă faceţi procuror?!
Antonescu: Nu am zis asta. Eu cred că sunteţi încă jurnalist
Gâdea: Deci încă?
Antonescu: Da. Îmi asum (…) Nu trebuie să faceţi nici pe procurorul, nici să strigaţi, nu v-am trimis eu la DNA. Antena 3 a făcut şi lucruri extraordinare… Fiţi mai academic, e totuşi un post mare Antena 3
Antonescu: Falsificați lucruri aici. Am promis ”jos Băsescu”, iar azi, în egală măsură PSD pune în pericol democrația la fel ca Băsescu. Promisiunile însemnau o politică externă mai bună, o justiție independentă, iar PSD face aceleași lucruri. Dumneavostră nu știți decât un singur lucru – ”jos Băsescu” – dar eu nu lupt împotriva lui, ci împotriva a ce a însemnat regimul lui și dacă Ponta sau altcineva va face aceleași greșeli îl voi taxa, dumneavoastră numărați înjurăturile și pontați câte critici i-am adus lui Băsescu.
Antonescu: Eu nu-mi dedic viața înjurării lui Traian Băsescu, eu nu trebuie să pontez înjurături la dumneavoastră sau la alții. Nici nu vă mai întreb de ce atunci când alții s-au înțeles nu v-ați scandalizat la fel de tare.
Gâdea: Dumneavoastră credeţi că telespectatorii Antenei 3 se uită în fiecare seară la mătănii?
Antonescu: Se uită saraciii că n-au ce face.. aşa îi faceţi dumneavoastră. Oricum, ei vă vor crede pe dumneavoastră, fiindcă sunteti în fiecare seara cu ei.
Gâdea: Accept că era necesar să va consultaţi cu preşedintele Băsescu după telefonul lui Kerry. Nu înţeleg însă de ce era nevoie să va întâlniţi cu Băsescu la vizită în Republica Moldova. Ştiţi că politicienii de peste Prut au delcarat în mod repetat că poziţiile lui Traian Băsescu fac mai mult rău Moldovei?
Antonescu: Şi eu cred că anumite poziţii fac rău şi le-a făcut din interes politic intern. În ceea ce priveşte însă poziţia oficială a României faţă de Basarabia e altceva. Diavolul îndoielii a pus stăpânire pe dumneavostră
Antonescu către Badea, care a intervenit în emisiune: Să terminăm emisiunea că nu mai suport tristeţea domnului Gâdea
Gâdea: Să mă anunţaţi când îl găsiţi pe domnul Crin şi că-l aştept cu drag.