Sărbătorile de iarnă aduc opt zile libere. Ce se întâmplă cu cei care lucrează de Crăciun şi Revelion

Sărbătorile de iarnă aduc opt zile libere. Ce se întâmplă cu cei care lucrează de Crăciun şi Revelion

Sezonul acesta, sărbătorile de iarnă aduc cu ele un total de 8 zile libere legale pentru persoanele care lucrează conform unui program de luni până vineri. Atât liberele pentru Crăciun cât și cele pentru Revelion pică luni și marți. Legate de weekend, românii vor avea două mini-vacanțe de câte patru zile.

Liberele legale de Crăciun (25 și 26 decembrie) pică anul acesta luni și marți. La fel și liberele cu ocazia Revelionului (de pe 1 și 2 ianuarie, 2018).

Românii se vor bucura astfel de opt zile libere legale, în perioada sărbătorilor de iarnă. De pe 27 decembrie, românii se vor întoarce la muncă, dar doar pentru trei zile.

În România există 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar acestea sunt prevăzute exclusiv în Codul muncii. Cu toate acestea, numărul maxim de zile libere care pot fi în timpul săptămânii este de 12, având în vedere că prima zi de Paște și prima zi de Rusalii pică mereu duminica.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Citeste mai mult pe RTV.NET