Robert Negoita vrea să rapeasca 3.000 mp din Parcul Titan pentru o sala de spectacole de zece milioane de euro

Robert Negoita vrea să rapeasca 3.000 mp din Parcul Titan pentru o sala de spectacole de zece milioane de euro

Primaria Sectorului 3 vrea sa construiasca pe 3.000 mp din Parcul Titan o sala de spectacole de 1.200 de locuri, potrivit unei hotarari adoptate la ultima sedinta de Consiliu local. Construirea acestei sali ar urma sa coste circa 10,5 milioane de euro, 90% din suma urmand sa fie suportata de Compania Nationala de Investitii, iar restul de administratia locala. In hotararea de Consiliu local nu este insa specificat in ce loc din parc se va ridica constructia. Dan Trifu, vicepresedintele fundatiei Ecocivica, spune ca aceasta investitie este inoportuna si incalca legislatia de mediu, motiv pentru care se va opune proiectului.

Potrivit unei Hotarari de Consiliu Local adoptate la inceputul lunii octombrie, sala ar urma sa fie construita pe 3.000 mp din Parcul Titan, va avea o amprenta la sol de circa 2.500 mp, iar suprafata defsasurata a cladirii va fi de 5.600 mp. In ceea ce priveste regimul de inaltime, imobilul va avea o parter si doua etaje, o inaltime maxima de 26,5 m. Pe terasa cladirii va putea fi amenajat un teatru de vara pentru 200 de spectatori.

“In exterior, expresia arhitecturala propusa este una simpla cu suprafate pline si vitraj puternic la parter, cu o copertina ampla care ca proteja publicul la intrarea si iesirea din cladire. Foayer-ul dezvoltat pe mai multe niveluri, cu scari monumentale pentru public, va fi luminat prin ferestre verticale pe latura dinspre lac si pe partea opusa acesteia, oferind perspective generoase din interior”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

citeste mai mult pe Hotnews.ro