Reportaj CDnews.ro: In cautarea de charity shop-uri prin Bucuresti

Reportaj CDnews.ro: In cautarea de charity shop-uri prin Bucuresti

Anul 2015, Bucuresti, Romania. Din dorinta de a descoperi in ce fel conceptul de charity shop a fost adoptat si implementat in tara noastra, echipa CDnews.ro a pornit la hoinarit prin Bucuresti. Plimbarea a fost incununata de succes, astfel ca, am decis sa trecem in revista rezultatele in randurile de mai jos. Lectura placuta!

Ce este un charity shop

Un charity shop sau, in traducere, un magazin social, este de cele mai multe ori initiativa unei organizatii neguvernamentale (ONG), care, in scopul colectarii de fonduri pentru diverse cauze (salvarea padurilor, ajutorarea copiilor institutionalizati, a oamenilor fara adapost, a victimelor violentei si exemplele pot continua aproape la infinit). In termeni simpli, intr-un charity shop se comercializeaza produse in scopul colectarii de fonduri care vor fi directionate catre actiuni de binefacere. De exemplu, in Marea Britanie, vom gasi nenumarate charity shop-uri care vand produse noi/second-hand si care au un real succes in randul cumparatorilor. Practic, acestia cumpara un obiect de vestimentatie, incaltaminte, dulciuri, ceaiuri, cafea si orice altceva si pleaca multumiti acasa pentru ca au reusit sa contribuie, intr-un fel, la ajutorarea cuiva.

1. Merci Charity Boutique – l-am gasit in Centrul Vechi, pe strada Smardan, nr. 13. Este primul charity shop din Bucuresti si, dupa cum credeam noi, se bucura de cel mai mare succes. Este ceainarie, magazin de imbracaminte si tot soiul de produse hand-made, iar banii adunati sunt directionati, cu ajutorul Fundatiei Mereu Aproape catre cauze de regula sociale: copii cu probleme medicale, persoane cu dizabilitati etc. Noua ne place foarte mult conceptul si le uram succes!

merci_charity_boutique

Merci Charity Boutique, str. Smardan 13

 

2. Bacania Veche – The Charity Shop – mancam bine si sanatos si contribuim la actiuni de binefacere. Asa s-ar putea descrie cel mai bine charity shop-ul restaurant de pe strada Fabrica de Glucoza, nr. 9 B. Spatiul, dupa cum am aflat, este pus la dispozitie de Asociatia Hospice Casa Sperantei, veniturile realizate prin vanzarea de mancare gatita fiind alocate constructiei unui nou spital. Atmosfera placuta din interior a facut ca lumea sa nu isi cumpere mancarea si sa o consume la birou sau acasa, cum se credea initial, ci sa o manance acolo. Noi ii laudam pentru initiativa lor, dar si pentru ca meniurile contin musai si preparate traditionale. Felicitari!

Bacania Veche - Charity Shop, str. Fabrica de Glucoza 9 B

Bacania Veche – Charity Shop, str. Fabrica de Glucoza 9 B

 

3. Stai Un Pic.ro Charity Shop – jucarii cool pentru copii, dar si pentru adulti. Am gasit acest charity shop pe strada Dianei, la nr. 1 si ne-a placut tare mult. Desi este deschis doar de cateva luni, este plin de viata si de produse incitante: drone de toate marimile, masinute si elicoptere telecomandate si multe alte surprize, credem noi placute. Creat la initiativa Asociatiei Cetatenilor Europeni Implicati (ACEI), acest magazin directioneaza profitul in  actiuni de dotare cu PC-uri conectate la internet si cursuri de educatie IT pentru copiii institutionalizati din Capitala. Noi am fost impresionati de entuziasmul lor si le uram mult succes!

StaiUnPic.ro Charity Shop, str. Dianei 1

StaiUnPic.ro Charity Shop, str. Dianei 1

Reportajul nu este foarte detaliat tocmai pentru ca ne dorim sa descoperiti cu ochii vostri cum arata un charity shop autohton. Asteptam sa ne spuneti care v-a placut cel mai mult!

CDnews.ro