Regulile contabilului care s-a pensionat la 34 de ani: cum a reuşit să economisească jumătate din salariul lunar

Regulile contabilului care s-a pensionat la 34 de ani: cum a reuşit să economisească jumătate din salariul lunar

Un contabil britanic, tată a doi copii, a reuşit să se pensioneze la vârsta de 34 de ani şi susţine că oricine poate obţine independenţa financiară pentru a se pensiona până în vârsta de 40 de ani dacă este dispus să-şi schimbe stilul de viaţă.

Ken Okoroafor şi-a economisit salariul în fiecare an, începând cu 2006, după ce s-a mutat în cea mai ieftină zonă din apropierea Londrei, de unde putea ajunge rapid în capitala britanică. După ce şi-a plătit creditul imobiliar împreună cu soţia sa, Mary, cei doi au stabilit că nu vor avea nevoie de mai mult de 50 de lire pe săptămână pentru mâncare şi produsele de strictă necesitate, renunţând la cele de lux, scrie Daily Mail. De asemenea, şi gadgeturile au fost „interzise“ în familia Okoroafor, precum iPaduri, telefoane inteligente sau alte dispozitive electronice. Cuplul deţine doar televizor. De asemenea, dacă au nevoie de o maşină, planifică această cheltuială cu un an în avans, făr a apela la un credit bancar.

„Oricine îşi poate face un plan de pensionare în 20 de ani, dar pentru acest lucru este nevoie să fie pregătit pentru o schimbare semnificativă a stilului de viaţă“, a declarat Ken Okoroafor pentru tabloidul britanic.

Citeste mai mult: adev.ro/pfacst