Razboi deschis. CTP despre Moise Guran: Suferă de “ceaușism congenital”

Razboi deschis. CTP despre Moise Guran:  Suferă de “ceaușism congenital”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat, joi, pe Moise Guran pentru anumite interpretări ale unor evenimente istorice, printre care și Revoluția din 1989, publicate pe blogul său în 2014, spunând că acesta suferă de ”ceaușism congenital”, ”hâzenie pură, clocind în miezul sufletului”.  În replică, Moise Guran a avut un singur mesaj pentru detractorul său: ”să fim atenți cum îmbătrânim, domnule Popescu”.
CTP a comentat în cadrul rubricii lui săptâmânale de la Europa FM, Judecata de Joi, opiniile exprimate de Moise Guran într-un articol publicat în 2014, ”Pare că a început! Să vă explic de ce eu ţin cu ucrainenii”.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a început tirada pornind de un singur fragment al articolului cu pricina.
„Începând din 1866, la rebeliunea de la Iași, montată tot de agenți ruși, urmând cu 1907, iar mai apoi cu 1989, armata română a tras în plin, omorând de-a valma și țărani înfometați, și orășeni manipulați, și anticomuniști cinstiți. Dacă nu o făcea, România ar fi sucombat ca stat”. (14 aprilie 2014, pe blogul personal și pe site-ul România Curată).
Fragmentul a dus la un șir de aprecieri la adresa spuselor omului care s-a retras definitiv din jurnalism pentru a se ocupa de coordonarea campaniilor electorale pentru Alianța USR-PLUS, ajungând la caracterizări precum ”prostie alfabetizată”, ”ceaușism congenital” și ”hâzenie pură, clocind în miezul sufletului”.
citeste mai mult
photocredit: podul.ro