Radio Guerrilla se închide. CNA i-a retras toate licenţele

Radio Guerrilla se închide. CNA i-a retras toate licenţele

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

Licențele Radio Guerrilla au fost scoase la licitație de administratorul judiciar al Realitatea Media, însă procedura a fost contestaă de CNA.

CNA a declarat că scoaterea la licitație a licențelor nu se poate face, întrucât legea nu permite vânzarea, ci doar cedarea licențelor. „În cazul în care va cumpăra cineva licențele la licitație, noi le vom retrage”, a fost poziția CNA.

Licențele Radio Guerrilla ar putea fi preluate de angajații postului. Oferta angajaților, de 350.000 de euro, a fost făcută prin firma Dobrolific, deținută de Mihai Dobrovolschi, realizatorul matinalului, potrivit unui anunț publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Contactat de Paginademedia.ro, Liviu Mihaiu, directorul postului, a declarat că redacția a pregătit o ofertă, la cererea administratorului Realitatea Media.

Liviu Mihaiu, pentru Paginademedia.ro:

“Avocatul administratorului special ne-a cerut, nouă, colectivului redacțional, o ofertă de preluare a licențelor..ceea ce am și făcut.

CNA spune că legea audiovizualului nu permite ca aceste licente să fie scoase la licitație.

Radio Guerrilla, după cum se știe, nu moare și nici nu se predă, și, evident va merge mai departe ca acest radio premium al societății civile să existe și să emită. Și sunt sigur că așa se va întampla! Pentru că, după cum ați aflat zilnic de pe post: La noi, “Binili Invingi!”

 

UPDATE

Liviu Mihaiu: Vom continua să emitem online. Când se întrerupe emisia Radio Guerrilla, după retragerea licenței

Postul Radio Guerrilla, care tocmai a rămas fără licență audiovizuală, va continua să emită online timp de 45 de zile până când CNA va organiza concurs pentru această licență, după cum Liviu Mihaiu a declarat pentru jurnaliști, în pauza de consultări a Consiliului.

„Ideea obsesivă a noastră e de a ține acest radio în viață. Dacă trebuie să îl cumpăram îl cumpărăm, dacă trebuie să ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am pierdut Sibiul. Noi vrem ca muncitorii din Radio Guerrilla să rămână în Radio Guerrilla și să ajungă proprietar al acestui post de radio. De Guerrilla nu ne dezicem!”, a spus Liviu Mihaiu.

„Nu cred că există o altă echipă pentru brandul Radio Guerrilla, nu cred că poate fi un criteriu la care sa nu fim cei mai buni. Dacă mă întrebați daca mi-e frică de concurs, mi-e frică, pentru că în România se întâmplă contra-minuni”, a spus Mihai Dobrovolschi în fața membrilor CNA.