Puterea culorilor. Invata cum sa stapanesti culorile pentru a reusi in viata

Puterea culorilor. Invata cum sa stapanesti culorile pentru a reusi in viata

Culorile sunt reprezentări ale anumitor frecvenţe ale luminii în creierul nostru. Lumina este radiaţie electromagnetică cu lungimi de undă cuprinse între 400 – 750 nm şi frecvenţe prin jurul a 10^16 Hz.   Culorile din compunerea luminii au diferite lungimi de undă, frecvenţe şi energii.

Frecvenţa este numărul de unde care se propagă în fiecare secundă iar cu cât lungimea de undă a luminii este mai mare, cu atât este mai mică frecvenţa şi mai scăzută energia pe care o generează.

Violetul, de exemplu, are cea mai scurtă lungime de undă în spectrul vizibil. Asta înseamnă că are cea mai mare frecvenţă şi energie. Roşul are cea mai mare lungime de undă şi cea mai mică frecvenţă şi energie.

Starea de spirit ne este puternic influenţată de culorile care ne înconjoară şi de combinaţiile dintre ele

Despre puterea culorilor asupra modului nostru de a gândi au ştiut multe lucruri şi înaintaşii noştri, care le foloseau cu multă pricepere în vestimentaţie sau la panourile publicitare.

Cunoscători ai psihologiei culorilor au fost şi cei care au lansat cu un secol în urmă moda taxiurilor galbene.    Conform legendei, culoarea pentru taxiurile americane a fost selectată de John D. Hertz, fondatorul Yellow Cab Company din Chicago, în 1914, ca urmare a unui studiu de la Universitatea din Chicago, care a indicat că galbenul a fost culoarea cea mai uşor de observat într-un loc aglomerat.

Citeste mai mult: adev.ro/oawdcl

photocredit:weirdtopandstuff.blogspot.com