Psiholog, despre copiii dependenți de gadgeturi: “O oră de televizor este egală cu un gram de cocaină”

Psiholog, despre copiii dependenți de gadgeturi: “O oră de televizor este egală cu un gram de cocaină”

În ultimii cinci ani, specialiștii (medici neuropsihiatri, pediatri, medici de familie, psihologi) au identificat o nouă formă de autism – autismul virtual. Acesta apare la copiii care au vizionat zilnic, în medie, peste 4 ore de mediu virtual (TV, telefon mobil, tabletă, computer) în perioada 0-3 ani. Incidența este de 80% la băieți.

Cel care a introdus și a utilizat, pentru prima dată, termenul de „autism virtual” este psihologul clinician Marius Teodor Zamfir. Suntparinte.md a avut posibilitatea de a afla mai multe despre acest fenomen chiar de la Marius Teodor Zamfir, în cadrul International Autism Conference Bucharest 2018 (IACB 2018), cel mai important eveniment destinat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului.

Specialistul susține că a început să analizeze acest fenomen încă în anul 2007, atunci când s-a ocupat de primul caz de autism virtual. De ce „autism”? Pentru că acele comportamente pe care le manifestă copiii cu „autism virtual” sunt similare celor ale copiilor diagnosticați cu „autism clasic”.

citeste mai mult

photocredit: Click pentru femei