Proporţiile sărăciei la români

Proporţiile sărăciei la români

Modul în care criza financiară a afectat avuţia gospodăriilor din România arată o “evoluţie sumbră” în intervalul 2007-2012, potrivit raportului “Allianz Global Wealth Report”. Potrivit raportului, gospodăriile din România rămân afectate de criza financiară.
Scăderile abrupte din anii 2008 şi 2009 nu au fost încă recuperate decât în mică parte după 2010. În consecinţă, România consemnează la nivelul anului 2012 active financiare nete cu aproape 28%, sub vârful înregistrat în anul 2007, înaintea crizei.
Singura ţară din regiune care a înregistrat un declin mai accentuat este Slovenia, însă vorbim despre un alt ordin de mărime al acestui indicator. România se plasează pe locul 42 în clasamentul global al averilor financiare acumulate, cu active financiare medii nete per capita de 2.330 euro, la finalul anului 2012.
Nu este de mirare, că un alt raport, publicat recent de Eurostat, situează 40% dintre români sub un risc ridicat de sărăcie. Deşi ne întrec bulgarii (49,1% dintre cetăţenii Bulgariei aflându-se sub riscul sărăciei), România este pe locul al doiles în UE, cu 40,3% dintre români supuşi riscului pauperităţii.
Acest fenomen a dat naştere, pe de o parte, la migrarea conaţionalilor spre alte state, dar şi la migrarea lor de la oraş la mediul rural.

 

Medicii şi dascălii, condamnaţi la sărăcie în România

A crescut numărul sinuciderilor. Stresul, inamicul românilor

Sănătatea, mai bolnavă decât oricând. Medicii consideră că viitoarea lege a Sănătăţii nu va scoate sistemul sanitar din faliment