Proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat!”, la bilant. 512 angajati din Regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia, calificati gratuit

Proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat!”, la bilant. 512 angajati din Regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia, calificati gratuit

La finalul a 9 luni de implementare, bilantul proiectului „FPC: Format, Promovat, Calificat!”, implementat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, ne relevă beneficiile fondurilor europene: 512 angajați din foste zone industrializate din regiunile Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia au fost calificați gratuit in meserii precum Lucrator in Comert, Lucrator in Tamplarie sau Ingrijitoare batrani la domiciliu.

In data de 28 decembrie 2015, la Bucuresti, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului „FPC: Format, Promovat, Calificat!”, prilej pentru echipa Smart Projects sa impartaseasca celor prezenti si publicului rezultatele obtinute la finalul celor 9 luni de implementare.

De la startul sau, din data de 31 martie 2015, proiectul si-a propus sa imbunatateasca accesul a 504 angajati din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, pentru obtinerea de catre acestia, a unei calificari/recalificari. Acest lucru a fost posibil prin participarea angajatilor la programe de formare profesionala continua in ocupatii precum Camerista, Operator Confectioner Industrial, Lucrator in Tamplarie, Peisagist – Floricultor, Tinichigiu – Carosier, Operator Introducere, validare si prelucrare date, Lucrator in alimentatie, Lucrator in comert, Lucrator in cultura plantelor si Ingrijitoare batrani la domiciliu.

Beneficiarii cursurilor de formare au fost angajati ai unor institutii precum Directia de Asistenta Sociala si protectia Copilului Valcea, Spitalul Municipal Campulung, Spitalul Judetean de Urgente Slobozia, dar si ai unor entitati din sfera privata precum Auchan Pitesti, SC Alprom Pitesti, SC Fiama SRL, SC Farinsan SRL sau SC Taissis Concept SRL.

Programele de FPC propuse de proiect, un succes

Datorita interesului crescut din partea angajatilor si angajatorilor pentru cursurile de FPC oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a fost nevoita sa suplimenteze grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane. Si aceasta tinta a fost depasita, la 31 decembrie 2015, data la care proiectul s-a incheiat, Asociatia Smart Projects si SC Ascendo SRL, formasera un numar de 512 angajati.

Pe intreaga perioada a implementarii, angajatorii si angajatii au fost informati si sensibilizati cu privire la importanta invatarii continue si a formarii pentru fiecare dintre parti, prin intermediul campaniilor de informare si a seminariilor la sediul entitatilor interesate. Ca mijloace de sensibilizare si de crestere a ratei de constientizare cu privire la importanta invatarii si formarii continue, au fost folosite spotul audio si clipul video, difuzate publicului prin intermediul posturilor locale de radio si televiziune.

Asociatia Smart Projects a derulat in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.