Vrea gaze de șist cu orice preț. Victor Ponta, autist cu privire la protestele de la Pungești

Vrea gaze de șist cu orice preț. Victor Ponta, autist cu privire la protestele de la Pungești

Protestele repetate de la Pungești, Vaslui, nu l-au sensibilizat deloc pe premierul României, Victor Ponta. Localnicii, care se împotrivesc acțiunilor companiei americane Chevron privitoare la explorarea și exploatarea zăcămintelor de gaze de șist, sunt hotărâți să continue protestele, deși mulți dintre ei au fost victimele abuzurilor jandarmeriei. Plătiți din bani publici, jandarmii au apărat la Pungești interesele americanilor și au avut grija ca promisiunile lui Ponta făcute anul acesta în fața oficialilor de la Washington să nu cadă în derizoriu.

Explicațiile premierului cu privire la modul în care jandarmii au “securizat” zona de protest sunt halucinante:

“Cred ca Ministerul de Interne si Jandarmeria au procedat foarte corect. Eu cred ca Romania poate fi o tara puternica si democratica daca toti respectam legea. Acolo e o proprietate privata. Daca oriunde veneau niste oameni care ocupau un teren trimiteam fortele sa aplice legea. Nu acceptam ca oamenii sa nu respecte legea”, a spus premierul Victor Ponta.

ponta_rosia_montana“Cu tot respectul pentru cei 20, 30 sau 100 de oameni mai infierbantati, trebuie sa vedem care este interesul Romaniei”, a adaugat premierul, care a spus ca Romania are nevoie de independenta energetica si ca e in interesul national ca explorarile si exploatarile pentru resurse naturale sa continue”.
Luni, 2 decembrie, mai mulți localnici au încercat să oprească utilajele aduse de Chevron pe perimetrul concesionat, acuzând că au fost bătuți de jandarmi.

Cine câştigă din exploatarea gazelor de şist. Zăcămintele ar valora 550 miliarde

de dolari

Ponta şi Băsescu nu renunţă la gazele de şist

Adevărul cu privire la gazele de şist. Protestele de la Pungeşti aruncă România într-un nou scandal

Vasluienii protestează împotriva exploatării gazelor de şist. Localnicii se tem că fracturarea hidraulică le-ar putea contamina apa din fântâni