Pitesti: Angajatii Alprom si Auchan, calificati gratuit prin proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat”!

Pitesti: Angajatii Alprom si Auchan, calificati gratuit prin proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat”!

Datorita proiectului „FPC: Format, Promovat, Calificat”, implementat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, 70 de angajati ai companiilor Alprom Pitesti si Auchan Pitesti au fost calificati gratuit in meseriile Lucrator in Tamplarie si Lucrator in Comert. Proiectul vizeaza imbunatatirea participarii a 504 angajati din regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia la programe de formare profesionala continua (FPC).

Daca in era comunista era cunoscut ca un adevarat centru industrial, odata cu privatizarile si recesiunea, Pitestiul a fost nevoit sa se reinventeze si sa isi gaseasca o noua identitate. Schimbarile profunde de ordin social si  economic produse la inceputul anilor ’90 au fost resimtite, in mod firesc, si la nivelul angajatilor, recalificarea si/sau perfectionarea fiind solutii imbratisate de majoritatea angaatilor.

Astfel, in fosta zona industrializata reprezentanta de orasul Pitesti, nu mai putin de 70 angajati au luat parte la cursuri de calificare: 2 grupe de angajati de la compania Auchan Pitesti (28 persoane) au fost calificate in Lucrator in comert si 3 grupe de angajati ai Alprom Pitesti (42 persoane) au fost calificate in Lucrator in Tamplarie (2 grupe) si Lucrator in comert (1 grupa).

De la startul sau (n.a. perioada de implementare a proiectului este 31 martie – 31 decembrie 2015) si pana in prezent, proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat”, finantat prin Fondul Social European – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a contribuit la imbunatatirea participarii a 512 angajati din regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia la programe de calificare si perfectionare. De asemenea, angajatorii si angajatii au fost informati si sensibilizati cu privire la importanta invatarii continue si a formarii pentru fiecare dintre parti. Ca mijloace de sensibilizare si de cresterea a ratei de constientizare cu privire la importanta invatarii si formarii continue, au fost folosite spotul audio sispotul video, transmise pe posturile locale de radio si televiziune.

512 persoane calificate gratuit in numai 7 luni de implementare

512 angajati din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia au fost calificati gratuit prin intermediul proiectului «FPC – Format, Promovat, Calificat!». Datorita interesului crescut pentru oportunitatile de formare profesionala continua oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane, tinta care practic a fost depasita.

Proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, o oferit gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati. Proiectul a condus la imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia prin dobandirea de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Calificarile au vizat urmatoarele domenii/ocupatii:

  1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;
  2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;
  3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;
  4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;
  5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;
  6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;
  7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;
  8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;
  9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.