Pe Luna este apa, posibil suficient de multa cat pentru o colonie umana

Pe Luna este apa, posibil suficient de multa cat pentru o colonie umana

Un meteorit provenind de pe Luna, cazut in desert, in nord-vestul Africii, e cea mai recenta si mai clara dovada ca pe satelitul Pamantului exista apa, au anuntat oamenii de stiinta. Mai mult, aceasta ar fi suficienta chiar pentru o colonie umana.

Dupa ce au examinat meteoritul, oamenii de stiinta de la Universitatea Tohoku au concluzionat ca acesta contine morganit, un mineral care se formeaza doar in prezenta apei, arata Science Alert.

E prima oara cand cercetatorii detecteaza un astfel de mineral pe un obiect cosmic desprins din Luna.

“Existenta morganitului implica clar prezenta apei pe Luna”, a declarat coordonatorul cercetarilor, Masahiro Kayama, explicand ca acest mineral se formeaza in urma evaporarii apei.

Multa vreme, oamenii de stiinta au crezut ca pe Luna nu e nici urma de apa. Desi probabil asa stau lucrurile la suprafata acesteia, mai multe studii sugereaza ca exista apa din abundenta, sub forma de gheata, undeva sub crusta Lunii.

Totusi, nu se stie unde anume se afla aceasta apa, existand pareri si pareri. Unele studii sugereaza ca aceasta s-ar gasi la poli, in timp ce altele sustin ca nu este distribuita in mod clar, ci ca s-ar afla in multe locuri.

citeste continuarea articolului pe Ziare.com