Parlamentul a decis: Roșia Montană, gata de exploatare. Protestatarii îi cer socoteală Avocatului Poporului

Parlamentul a decis: Roșia Montană, gata de exploatare. Protestatarii îi cer socoteală Avocatului Poporului

În încercarea de a bloca votarea în Camera Deputaților a Legii Minelor, act normativ care dă undă verde exploatării aurului de la Roșia Montană, mai mulți protestatari s-au deplasat marți, 10 decembrie, la sediul Avocatului Poporului. Reamintim că Legea minelor a fost adoptată rapid de Comisiile reunite de Industrii şi Administraţie din Cameră.
Zeci de protestatari se află la sediul Avocatului Poporului, unde scandează “Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi “Nu capitulăm”, cerând să discute cu Anastasiu Crişu. Protestatarii au intrat în sediul Instituţiei Avocatul Poporului în jurul orei 12.30, aceştia având afişe pe care scrie “Uniţi, salvăm Roşia Montană”.

Aceştia au spus că sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea minelor şi au cerut să aibă o discuţie cu Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, căruia vor să îi ceară să sesizeze Curtea Constituţională în cazul actului normativ.
Protestatari au intrat într-un birou, unul dintre aceştia având o portavoce, la care scandează “Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi “Nu capitulăm”.

Protestatarii care se opun proiectului minier au anunţat mișcări ample de protest în Capitală și în țară.

UPDATE 14:59

Legea minelor nr. 85/2003 nu a fost adoptată de Camera Deputaților.

Desi a avut peste 160 de voturi pentru si 109 impotriva, legea nu a trecut intrucat este organica si erau necesare peste 205 voturi.