Oficiul European alocă 20 de milioane de euro pentru IMM-urile care doresc să înregistreze mărci

Oficiul European alocă 20 de milioane de euro pentru IMM-urile care doresc să înregistreze mărci

Începând cu 11 ianuarie 2021 se pot depune cererile pentru subvențiile acordate de Uniunea Europeană pentru a sprijini IMM-urile să își optimizeze activele de proprietate intelectuală.

Fondul de subvenții, în valoare de 20 de milioane de euro, este gestionat prin  programul „Ideas Powered for Business” al EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și se acordă sub formă de rambursări pentru cererile de înregistrare de mărci, desene sau modele industriale, până la suma maximă de 1 500 euro per întreprindere.

Astfel, solicitanții pot obține 50% din valoarea taxelor pentru cererile de înregistrare de mărci, desene sau modele industriale, la nivel național sau european, în limita plafonului instituit. Cererea poate fi depusă într-unul dintre cele 5 intervale din anul 2021, și anume:

  • 11 ianuarie – 31 ianuarie;
  • 1 martie -31 martie;
  • 1 mai- 31 mai;
  • 1 iulie- 31 iulie;
  • 1 septembrie -31 septembrie.

Citește mai mult… https://nomenius.ro/oficiul-european-aloca-20-de-milioane-de-euro-pentru-imm-urile-care-doresc-sa-inregistreze-marci/?fbclid=IwAR2LzuyL-JiR1OteAqdvngXrrTcd0nuFeS183VVXYL4bWlSs6b8k_TNdPdE