Noi finantari POSDRU: 5 milioane de euro pentru proiecte sociale din zonele foste industrializate

Noi finantari POSDRU: 5 milioane de euro pentru proiecte sociale din zonele foste industrializate

​Organizatii non-guvernamentale, biserici, scoli sau firme de formare profesionala vor putea primi finantari europene de pana la 5 milioane de euro prin POSDRU, in proiecte sociale pentru sprijinirea persoanelor din zonele foste industrializate ale tarii, conform unor documente scoase in dezbatere publica duminica de Ministerul Fondurilor Europene. 

Documentele prezentate de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), din subordinea MFE, sunt necesare lansarii a patru cereri de propuneri de proiecte care fac parte dintr-un pachet de intervenții adresate în special zonelor foste industrializate, a precizat sursa citata.

“Le oferim sprijin copiilor și familiilor din zonele foste industrializare, de la soluții de reintegrare socială și profesională, până la consiliere în vedere începerii unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri. Dacă ne pasă de România, trebuie să acționăm acum pentru a opri depopularea satelor, a comunelor și a orașelor mici. Iar asta o putem face doar ajutându-i pe cei care încă mai sunt acolo”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri și sugestii pe marginea documentelor lansate în consultare publică până la data 13 noiembrie 2014, ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro .

Documentele supuse consultării publice, în scopul lansării a patru cereri de propuneri de proiecte, sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene