Nelu Iordache, declarație șoc despre Ovidiu Silaghi. Liberalul s-a retras din cursa pentru șefia Transporturilor

Nelu Iordache, declarație șoc despre Ovidiu Silaghi. Liberalul s-a retras din cursa pentru șefia Transporturilor

Din arest, administratorul Romstrade, Nelu Iordache a făcut declarații compromițătoare despre Ovidiu Silaghi. Se pare că, potrivit omului de afaceri, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a pornit un aparat de bruiaj, înainte de a sta de vorbă cu Nelu Iordache. Iordache a dat această declarație în fața procurorilor anticorupție.

“Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii. Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit, şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi Ş R, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu P M a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute” se arată în declarația omului de afaceri Nelu Iordache dată procurorilor.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, transmite DNA.

Ponta: Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor

USL a decis să renunţe la nominalizarea lui Ovidiu Silaghi de la Ministerul Transporturilor. Premierul Victor Ponta va urma să nominalizeze alt nume pentru a prelua portofoliul Transporturilor.

Iordache, trimis în judecată

Nelu Iordache a fost trimis în aprilie în judecată pentru următoarele infracţiuni: schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (61 de acte materiale), utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în formă continuată (3 acte materiale), delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (136 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (20 acte materiale de instigare şi 7 de autorat), fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (35 de acte materiale din care 20 de acte materiale de autorat şi 15 acte materiale de instigare), două infracţiuni de spălare de bani, în formă continuată, două infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dintre care una în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Nelu Ioardache, în calitate de administrator al firmei SC ROMSTRADE SRL, a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația sumei de 31.519.960 lei , reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

SC ROMSTRADE SRL era societate lider al Asocierii ROMSTRADE SRL – MONTEADRIANO ENGENHARIA E CONSTRUCAO S.A – S.C. DONREP CONSTRUCT SRL ce a încheiat contractul cu CNADNR SA.

Suma de 31.519.960 lei încasată de la CNADNR S.A. a fost utilizată în realitate pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii ROMSTRADE SRL, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla în mod direct sau prin persoane interpuse, precum şi în scop personal, după retragerea unor sume în numerar.