Motivul pentru care unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume vrea să scape de cele 3 stele Michelin

Motivul pentru care unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume vrea să scape de cele 3 stele Michelin

Sébastien Bras, bucătarul-șef și proprietarul unuia dintre cele mai exclusiviste restaurante din lume, Le Suquet, din Laguiole, a cerut să îi fie retrase stelele Michelin, care atestă calitatea preparatelor sale, relatează The Guardian.

Cunoscut drept unul dintre cei mai talentați bucătari francezi, Bras conduce de 20 de ani un restaurant de 3 stele Michelin, cel mai mare rating pe care îl poate obține un local. Însă acum el cere să îi fie retrasă prestigioasa titulatură, întrucât există o presiune uriașă de a fi judecat pentru fiecare preparat pe care îl servește clienților săi.

Michelin, o „biblie” gastronomică pentru bucătari, a afirmat că este prima dată când un restaurant cere să îi fie retrase stelele, fără să își schimbe modelul de business sau localizarea.

Bras, care a moștenit restaurantul ca afacerea de familie a părinților săi, a declarat că vrea să poată găti mâncare gustoasă fără stresul constant că în restaurant s-ar putea afla și un degustător anonim de la Michelin, venit „în inspecție”.

citeste continuarea pe Digi24.ro