Mitul “Ambulanței Negre” face victime. O scriitoare din Braila, la un pas sa fie linsata

Mitul “Ambulanței Negre” face victime. O scriitoare din Braila, la un pas sa fie linsata

Scene șocante au avut loc noaptea trecută, în Capitală. Psihoza celebrei ambulanţe fantomă care fură copii a făcut ca o scriitoare din Brăila aflată într-o ambulanţă cu care voia să cutreiere ţara, în cadrul unui proiect profesional, a fost snopită în bătaie, în zona Gării de Nord. 

Zeci de bărbaţi şi femei care credeau că au de-a face cu celebra Ambulanţă fantomă care fură copii au înconjurat vehiculul, gata să o linşeze pe femeie. Cinci indivizi au reuşit sa deschidă portiera şi au lovit-o pe femeie. Speriată, scriitoarea a chemat poliţia. Oamenii legii au intervenit rapid, cei cinci bătăuşi şi scriitoarea fiind duşi cu toţii la secţie pentru audieri.

Victima a refuzat transportul la spital, dar a primit îngrijiri medicale chiar în curtea secţiei de poliţie.

Femeia bătută are un proiect denumit „Ambulanţa pentru literatură”. Merge prin ţară într-o ambulanţă în care îşi expune romanele scrise şi oferă autografe.

Autospeciala era adusă recent din străinătate. Avea numere provizorii, nu aparţine sistemului de ambulanţă de stat şi nici unui alt sistem privat. Cei cinci agresori care o bănuiau că vrea să fure copii sunt acum cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

DCnews: De unde a pornit ambulanta neagra

“Ambulanța neagră” este un mit urban al anilor ’60, dar credința oamenilor în această legendă se bazează pe cazuri adevărate în care persoane au fost răpite pentru prelevarea de organe.

În aproape fiecare țară a lumii există o legendă, un mit urban despre oameni care răpesc copii sau persoane adulte pentru a le fura anumite organe sau sângele. În România, mitul “Ambulanței Negre” care fură copii este o adaptare a unei legende urbane care a circulat în aproape toată Europa de Est și care se numea “Volga Neagră”.

Mitul mașinii de proveniență rusească de culoare neagră sau roșie, cu jante albe, condusă de preoți, călugărițe, evrei, vampirI, sataniști sau chiar Diavolul însuși, a circulat în special în anii ’60 și ’70 în țări ca Rusia, Polonia, Cehoslovacia, Belarus, Mongolia, Ucraina și Ungaria. Se credea că Volga răpea copii pentru a le preleva sângele necesar unor bogați din Occident sau arabi bolnavi de leucemie. De asemenea, legenda a fost reactivată mai tarziu de poliția secretă poloneză care a inventat mitul Mercedesului negru care răpea adulți pentru prelevare de organe care apoi erau lăsați să Moară. De fapt, mitul avea în spate niște răpiri reale pe care le făceau agenții de informații polonezi și pe care aceștia doreau să le mascheze cu această legendă urbană.

Chiar dacă aceste relatări sunt rodul imaginației, cazuri de răpiri pentru prelevarea ilegală de organe s-au produs în realitate. Este vorba de cazurile de raportate din Kosovo, altele în India și Africa. Oamenii răpiți în aceste cauzuri nu erau luați din stradă de mașini, negre dar motivele răpirii erau pentru prelevarea de organe care erau ulterior vândute pe piața neagră sau se urmărea mutilarea unor persoane.

photocredit: WOWBiz