Mijlocaşul Luka Modric, câştigătorul trofeului ”Balonul de Aur’

Mijlocaşul Luka Modric, câştigătorul trofeului ”Balonul de Aur’

Balonul de aur 2018. Mijlocaşul Luka Modric, jucătorul echipei Real Madrid şi căpitanul naţionalei Croaţiei, a fost declarat câştigătorul trofeului ”Balonul de Aur”, pentru cel mai bun fotbalist din lume în 2018, luni seara, la Paris, în gala organizată de revista France Football.

Modric, care a câştigat în acest an Liga Campionilor cu Real şi medaliile de argint la Cupa Mondială cu echipa reprezentativă, a pus astfel capăt dominaţiei instituite în ultimii zece ani de portughezul Cristiano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi.

Kylian Mbappe, deja una din vedetele echipei Franţei la doar 19 ani, a primitTrofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr fotbalist sub 21 ani din 2018, luni, la Paris, în cadrul galei “Balonul de Aur”.

“Am făcut tot ce am putut pentru a câştiga (Balonul de Aur), am avut şi momente unde nu am fost determinant. Dar ce este bine, este faptul că am înţeles că mai am de parcurs pentru a câştiga un premiu ca acesta. Altfel ar fi prea uşor de ajuns, dar nu e deloc simplu să câştigi din prima. Este bine, totuşi, pentru că acest premiu arată că trebuie să muncesc şi să-mi ţin capul pe umeri. Ce lipseşte? Să fii decisiv din ianuarie până în decembrie”, a spus Mbappe.