Microsoft introduce noi butoane pe tastatura. Ce rol neobisnuit vor avea

Microsoft introduce noi butoane pe tastatura. Ce rol neobisnuit vor avea

Urmatoarea serie de tastaturi Microsoft va avea butoane noi, cu roluri specifice. Gigantul tech vrea sa lanseze o noua tastatura ergonomica si o tastatura ingusta Bluetooth ce vor include taste speciale pentru platforma Office si emoji-uri, scrie The Verge.

Tasta Office (ce a fost testata deja pe cateva modele) va inlocui butonul Windows, din partea dreapta a tastaturii, si va fi folosita pentru a deschide aplicatia Windows 10 si programele Word, Excel, PowerPoint si altele. In combinatia Office + W, utilizatorii vor putea activa Word, pe cand tasta Office + X va deschide Excel.

Tasturile noi vor include si o tasta pentru emoji-uri ce va deschide fereastra de emoji-uri din Windows 10, insa nu va avea scurtaturi cu diferite combinatii de taste.

Cu noile tastaturi, Microsoft vrea sa atraga companiile ce folosesc preponderent Office. Frecventa de folosire a emoji-urile creste pe zi ce trece, asa ca noul design propus de Microsoft ar putea atrage un public numeros.

Inca nu se stie daca celelalte companii producatoare de tastaturi vor adopta noua configuratie. In acest moment, majoritatea tastaturilor au o tasta Windows si Microsoft detine o licenta pentru a se asigura ca acest buton e pozitionat in acelasi loc, indiferent unde a fost creata tastatura. Butonul Office inca nu are un astfel de acord universal.

citeste mai mult