MARVEL. Filmul „Black Panther”, succes de sute de milioane de euro la lansare

MARVEL. Filmul „Black Panther”, succes de sute de milioane de euro la lansare

Filmul „Black Panther”, prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, a generat încasări record în primul weekend pe marile ecrane americane, care adunate cu cele realizate la nivel internaţional însumează aproximativ 387 de milioane de dolari.

În cinematografele nord-americane filmul – al cărui buget a fost de 200 de milioane de dolari – a generat încasări de 192 de millioane de dolari, potrivit cifrelor preliminare. Aceasta este a cincea cea mai profitabilă lansare în SUA din toate timpurile şi a doua cea mai profitabilă lansare a unui film cu eroi Marvel, după „The Avengers”, care a generat încasări de 207,4 milioane de dolari în primele trei zile.

Pe pieţele internaţionale, încasările au fost de 169 milioane de dolari, pe parcursul weekendului, potrivit The Hollywood Reporter.

Un alt record îl reprezintă cea mai profitabilă lansare pentru un regizor afro-american. Filmul cineastului Ryan Coogler a depăşit „Deadpool”, care a generat, în 2016, încasări de 152,2 milioane de dolari în decurs de patru zile (cu ocazia sărbătorii Presidents Day).

Producţia, cu Chadwick Boseman în rol principal, a rulat în 4.020 de săli şi, potrivit comScore, 37% dintre plătitorii de bilete pentru proiecţiile „Black Panther” au fost persoane de culoare. Caucazienii au fost următorul cel mai improtant grup – 35%, urmaţi de hispanici – 18%.

citeste continuarea pe Digi24