Manoperă tencuială decorativă: care este prețul corect?

Manoperă tencuială decorativă: care este prețul corect?

Tencuiala decorativă are un rol foarte important atât în protejarea construcției de influența factorilor de mediu, cât și în armonia estetică a fațadei acesteia.

Tocmai de aceea este foarte important ca, atunci când vine vorba despre aplicarea tencuielii decorative, să alegi o echipă profesionistă, care să se asigure că aceasta este aplicată corespunzător și că rezultatul final va fi cel scontat.

Dacă ai ales deja tipul de tencuială decorativă pe care o vei folosi, atunci următorul pas este să alegi echipa care se va ocupa de manoperă. Bineînțeles, atunci când vorbim despre manoperă tencuială decorativă, unul dintre criteriile principale de care trebuie să ții cont este prețul.

Cei mai mulți dintre noi au la dispoziție un anumit buget, prin urmare este foarte important ca prețul manoperei să se încadreze în limitele prestabilite.

Cu toate acestea, manopera nu are, în general, un preț fix. Prețul acesteia depinde de un cumul de factori, pe care îi prezentăm pe larg în cele ce urmează.

• Sortimentul ales

Tencuiala decorativă se împarte în mai multe tipuri sau sortimente, în funcție de compoziția chimică, de proprietățile care derivă din aceasta, precum și în funcție de granulație.

Astfel, echipa de specialiști care va aplica tencuiala decorativă va lua în calcul, ca prim factor, sortimentul de tencuială ales. Ca fapt divers, pe piață există tencuială decorativă siliconică, silicatică, mozaicată, acrilică, minerală sau armată cu fibră de carbon, iar fiecare dintre aceste tipuri de tencuială se aplică într-un anume fel. Prin urmare, gradul de dificultate pe care îl presupune aplicarea tencuielii alese va fi unul dintre factorii care dictează prețul final.

• Locul în care urmează să fie aplicată tencuiala și tipul suprafeței

Un alt criteriu care va fi luat în calcul de echipa de profesioniști este locul în care urmează să fie aplicată tencuiala decorativă. Cu alte cuvinte, va exista o evaluare inițială a exteriorului locuinței tale, de-a lungul căreia echipa aleasă va analiza aspectele care țin de starea generală a exteriorului și de posibilele lucrări suplimentare de care ar putea fi nevoie, pe lângă aplicarea propriu-zisă a tencuielii decorative.

În plus, este important să știi că, înainte de aplicarea tencuielii, echipa de profesioniști va aplica și o amorsă specială, care, ocazional, poate presupune costuri suplimentare.

• Dimensiunea suprafeței

Dimensiunea suprafeței care urmează să fie tencuită joacă, de asemenea, un rol important în calculul prețului final. Cu alte cuvinte, cu cât suprafața este mai mare, cu atât și costurile vor fi, evident, mai mari.

În plus, echipa de meseriași va lua în calcul și și condițiile de lucru. De exemplu, prețul s-ar putea mări dacă decizi să aplici tencuiala decorativă într-un interval de timp în care condițiile de lucru nu sunt tocmai favorabile și implică prezența vântului, a temperaturilor caniculare etc.

• Experiența echipei de meseriași

Ca în oricare alt domeniu, cu cât experiența profesională a echipei alese este mai mare, cu atât și prețul serviciilor oferite poate fi mai piperat pentru că o experiență vastă în ceea ce privește regulile și tehnicile de execuție influențează în mod decisiv execuția corectă a lucrării și calitatea acesteia.

Cu toate acestea, nu porni niciodată de la ideea că un preț mare este neapărat echivalent cu servicii superioare. Dacă îți faci timp să analizezi piața și să cauți mai multe alternative, vei descoperi, cu siguranță, și raporturi calitate-preț foarte avantajoase sau măcar corecte.

• Eventuale servicii suplimentare

Costul final al manoperei poate fi influențat și de eventuale servicii suplimentare. De exemplu, în cazul unei clădiri înalte echipa care va efectua manopera s-ar putea să aibă nevoie și de schele speciale, al căror transport la fața locului ar putea să nu fie inclus în prețul inițial.

În concluzie, prețul manoperei în cazul tencuielii decorative este rareori unul fix. În general, acesta depinde de factorii expuși mai sus, prin urmare, dacă dorești să primești un preț orientativ, contactează echipa aleasă și solicită o ofertă personalizată. Succes!