llie Dumitrescu, conflictul declaratiilor cu Dan Petrescu: “Eu când eram antrenor la AEK Atena, el era la Sportul”

llie Dumitrescu, conflictul declaratiilor cu Dan Petrescu: “Eu când eram antrenor la AEK Atena, el era la Sportul”

Dan Petrescu l-a criticat dur pe Ilie Dumitrescu, după meciul cu Astana, iar răspunsul fostului mare atacant a venit imediat. Acesta a avut mai multe replici savuroase, începând discursul cu o ironie.

”Mi-a stricat seara, îți dai seama? Pe mine mă amuză copios declarațiile astea. Eu merg pe aceeași idee pe care am spus-o. Să îi mai dea nu un an lui Culio, cel mai bun jucător din istorie, ci cinci ani. E treaba lor. I-a motivat chestia asta, Culio a fost cel mai bun jucător, Petrescu s-a dezlănțuit. Tot ce spune Dan Petrescu la Cluj e literă de lege.

Noi mai avem și alte păreri și opinii. Nu sunt la club să iau decizii, dar nu aș fi fost de acord cu multe decizii luate acolo. Dacă Dan Petrescu ridică paharul ăsta și spune că e vin roșu de Bordeaux, toată lumea de acolo zice ”da, este vin roșu de Bordeaux”. Nu, este apă plată”.

Eu când eram antrenor la AEK Atena, el era la Sportul și eu semnam cu Atena. Eu am fost la PAOK, nu știu unde era el atunci. Faptul că nu am continuat, e altă problemă. Am ales să fac jobul ăsta. Eu nu dețin adevărul absolut, dar este o părere. Eu sunt imparțial. Ce să fac? Să mă dau bine pe lângă Dan Petrescu? Eu nu am niciun avantaj de la nimeni. E bine că echipa s-a mobilizat exemplar după declarațiile mele”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

De la ce a început scandalul dintre Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu

Totul a început după ce Ilie Dumitrescu l-a criticat pe Juan Culio, la finalul meciului tur, unul pierdut de CFR cu Astana, 0-1. Atunci, analistul Digi Sport susținea că argentinianul nu mai poate evolua la un nivel european.

”Când ieşi afară, nu e…ăsta e Culio, ce să mai? Cedează deliberat acolo terenul. Aia e o altă zonă. N-aţi văzut unde a pus piciorul de sprijin la finalizare? Un atacant, un jucător nu pune piciorul de sprijin aşa, ai coordonare. E un jucător tehnic Rotariu (n.r.: care joacă la Astana), se adaptează la orice suprafaţă. Culio are experienţă, el se interpune între adversar spre poartă, pe loc, se întoarce, mai dă stânga-dreapta.

Omul e… Pentru la noi, o să mai joace 3-4 ani. Mai faceţi-i contract, băieţi, acolo, la CFR, vreo 4-5 ani! E OK. Pentru că o să mai câştige încă două-trei titluri, nu e o problemă”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

După meciul retur, tehnicianul CFR-ului a ieșit și el la atac și a făcut o comparație între cariera lui de antrenor și cea a lui Ilie Dumitrescu.

”Să îi mai dați contract cu Culio 5 ani. Culio e cel mai bun jucător din istoria lui CFR. Nu ar trebui să vorbească nimeni rău despre el. A făcut un meci mare și e un jucător care nu aș vrea să îmbătrânească.

Tot timpul sunt pus în balanță dacă sunt bun sau nu. Hai să vedem cine mă judecă pe mine. Nu au fost și ei antrenori și nu prea au făcut nimic? Și acum mă judecă pe mine, care m-am săturat câte trofee am câștigat și câți bani am făcut ca antrenor. Am geanta făcută, care e problema?”, a spus ”Bursucul”.

sursa: Digisport.ro