Legea pentru economia sociala a intrat in vigoare. Ce presupune infiintarea unei intreprinderi sociale

Legea pentru economia sociala a intrat in vigoare. Ce presupune infiintarea unei intreprinderi sociale

Legea nr. 219/2015 privind economia sociala a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 561 din 28 iulie 2015 si a intrat in vigoare joi, 27 august 2015.  

Actul normativ reglementeaza posibilitatea infiintarii in premiera in Romania a doua tipuri de entitati juridiceintreprinderile sociale, respectiv intreprinderile sociale de insertie.

Potrivit noilor dispozitii, cele doua societati trebuie sa asigure insertia profesionala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile si implicarea acestora in activitati cu caracter social si/sau economic.

Fac parte din grupurile vulnerabile persoanele sau familiile care sunt in risc de a-si pierde capacitatea de satisfacere a a nevoilor zilnice de trai din cauza unor situatii de boala, dizabilitate, saracie, dependenta de droguri ori alcool ori a altor situatii care conduc la vulnerabilitate economica si sociala.

Totodata, noile societati, intreprinderile sociale si cele de insertie, trebuie sa asigure, conform ultimelor dispozitii, mai multe masuri de acompaniament pentru insertia profesionala a persoanelor vulnerabile, prin care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale si sa determine crearea de noi locuri de munca.

Citeste mai mult pe Avocatnet.ro

photocredit: www.wall-street.ro