Legea dării în plată ieftineste pretul locuintelor

Legea dării în plată ieftineste pretul locuintelor

Legea dării în plată ieftinește pretul locuințelor. Preţurile solicitate pentru locuinţele din marile oraşe ale ţării, acolo unde au loc cele mai multe tranzacţii imobiliare, au început să scadă în iunie, în principal pentru unităţile locative vechi, dar şi pentru cele noi, cu excepţia oraşelor Constanţa şi Timişoara, conform unui studiu realizat de o companie imobiliară.

După intrarea în vigoare a Legii dării în plată, prima lună de vară a fost caracterizată de o evoluţie în scădere a preţurilor pe segmentul rezidenţial.

În Capitală, preţul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare a scăzut cu 2,8% în iunie, de la 1.126 euro/mp, la 1.094 euro/mp. Vânzătorii locuinţelor vechi şi-au redus aşteptările cu 0,7% (de la 1.075 la 1.068 de euro/mp), în vreme ce unităţile locative nou-construite s-au ieftinit cu 4,2%, de la 1.159 la 1.110 euro/mp.

CITESTE CONTINUAREA PE EVZ.RO: Vestea care îi VIZEAZĂ pe toţi românii. Ce se întâmplă cu preţul locuinţelor după legea dării în plată