Lansare de Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu in Slobozia

Lansare de Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu in Slobozia

Start de cursuri de calificare gratuite in judetul Ialomita! 14 angajati ai Spitalului Judetean de Urgente Slobozia vor urma, gratuit, cursul Ingrijitoare batrani la domiciliu, organizat in cadrul proiectului derulat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, «FPC – Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319.

Spitalul Judetean de Urgente Slobozia a inteles cat de importanta este Formarea Profesionala Continua (FPC) pentru angajati, dar si pentru angajatori, astfel incat, incepand cu data de 18 mai 2015, 14 angajati ai unitatii medicale vor participa la Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu, curs de calificare de nivel 1 (360 de ore).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o intalnire organizata de echipa de proiect la sediul spitalului, pentru a informa angajatii unitatii in legatura cu oportunitatile oferite de proiect. Cu aceasta ocazie s-a stabilit organizarea a doua seminarii dedicate promovarii importantei FPC. In cadrul acestora, mentorul Nae Florentina – director Ingrijiri Spital Urgente, le-a vorbit cursantilor despre metodele prin care angajatii pot participa la Formarea Profesionala Continua, fara a le fi afectata viata profesionala sau viata personala, precum si despre importanta califcarii/recalificarii continue, avand in vedere piata muncii in continua schimbare.
De asemenea, in cadrul seminariilor s-au aplicat o serie de fise/chestionare, precum:
1. Fisa de lucru Nr. 1 in cadrul Seminarului pentru Facilitarea Schimbului de Experienta si Diseminare Bune Practici
sI
2. Chestionar privind modul de conștientizare al angajaților din Grupul – Tinta asupra importanței implicarii si participarii la FPC

De asemenea, s-a realizat inregistrarea grupului-tinta – 14 angajati ai spitalului, iar, cu conducerea spitalului, s-a semnat acord de locatie si conventie de practica.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;
2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;
3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;
4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;
5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;
6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;
7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;
8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;
9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:
In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.
Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:
Claudia Sima – Manager Proiect – Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com
George Sima – Presedinte SMART PROJECTS – Tel. 0745 307 405; sima.george@gmail.com
Material realizat -Stefan Dabu – Responsabil PR – Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com
Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

 

photocredit:studline.ro