Klaus Iohannis si-a ales consilierii: Dan Mihalache, George Scutaru si Dan Dungaciu, printre oamenii presedintelui

Klaus Iohannis si-a ales consilierii: Dan Mihalache, George Scutaru si Dan Dungaciu, printre oamenii presedintelui

Klaus Iohannis si-a format mare parte din echipa de consilieri prezidentiali. Conform unor surse, noului presedinte i se vor alatura liberalii Dan Mihalache si George Scutaru, dar si istoricul Andrei Muraru, sociologul Cosmin Marinescu si Iulia Huiu.

Cancelaria prezidentiala ar putea fi condusa de actualul secretar adjunct al PNL, Dan Mihalache. Vorbitor de germană, Mihalache s-a ocupat şi de coordonarea Departamentului de Strategie al PNL. Conform aceloraşi surse, Iulia Huiu, actuală consilieră a lui Dan Mihalache, va fi numită consilier pe zona de analiză politică.

Potrivit Digi24, cea mai importantă achiziţie pentru Klaus Iohannis este actualul lider al deputaţilor PNL, George Scutaru, specialist pe probleme de apărare şi siguranţă Naţională ce va ocupa fotoliul de consilier prezidenţial de profil.

Istoricul Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, îl va însoţi pe preşedintele ales la Cotroceni în calitate de consilier prezidenţial pentru relaţia cu Autorităţile publice şi Societatea Civilă.

Pe zona de politici economice şi sociale este preferat sociologul Cosmin Marinescu. Departamentul legislativ ar putea fi condus de Mihaela Ciochină, actual director al departamentului similar al Senatului. Totodată, vor fi menţinuţi în funcţii, şefa protocolului, Delia Dinu, dar şi cel care conduce cancelaria Ordinelor, Gheorghe Angelescu.

Noutatea va consta în crearea a două noi departamente în cadrul administraţiei prezidenţiale, unul pentru românii din diaspora şi Republica Moldova ce va fi condus de sociologul Dan Dungaciu, un expert pe astfel de probleme, şi al doilea pentru revizuirea Constituţiei, unde se caută un specialist.

Klaus Iohannnis are încă echipa incompletă. La Educaţie este vehiculat numele Simonei Pop, şefa Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat din Primăria Sibiu.