Gandul zilei: Jocurile copilariei

Gandul zilei: Jocurile copilariei

Jocurile copilariei… cand imi aduc aminte ma apuca nostalgia, nu erau calculatoare, programul la televizor era limitat asa ca majoritatea timpului o petreceam cu prietenii pe afara jucandu-ne jocuri care acum sunt pe cale de disparitie.
Astazi ma uit la copii de acum, nu prea ii mai vezi afara la joaca .. stau in fata calculatorului si se joaca jocuri, obiceiul acesta il au cam toti indiferent de varsta, fiecare avand o preferinta spre un anumit gen de jocuri.

Chiar daca nu sunt copil, ma incanta ideea de a sta in fata calculatorului, pana la urma, toti ramanem copii undeva in sufletul nostru. Daca as fi parinte, eu mi-as lasa copilul sa se joace , pana la urma nici nu as putea sa ii interzic acest lucru mai ales daca ii place dar as incerca sa ii caut jocuri cat mai non-violente mai ales la ca la varste fragede copiii imita tot ce vad. M-am uitat putin pe net sa vad cam care sunt tendintele, ce se joaca copiii si cam ce le place, mai ales ca nepotelul meu este inca micut, sunt interesata de acest subiect in mod deosebit. Am auzit de la multe mamici ca, copii prefera jocurile cu inpuscaturi (mai ales baietii) dar este cam violent asa ca am cautat ceva mai dragut si asa am gasit acest joc cu locomotiva Thomas.

Un joc de puzzle mi se pare potrivit, mai ales ca invata din el sa potriveasca piesele sa isi foloseasca mintea cu scopul de a putea analiza si potrivi piesele. Imaginile sunt simple si usor de potrivit si pe unde mai pui ca toti copii mici il adora pe Thomas .
Pentru a juca este nevoie doar de mouse pentru a muta piesele si de tasta space pentru a intoarce piesele, deci este foarte simplu si cred ca merge lejer. Pe langa imaginatie, cred ca genul acesta de jocuri le dezvolta si spiritul practic micutilor, si cred ca este adecvat tuturor copiilor peste 3 ani.

 

photocredit: lumeaintelectuala.wordpress.com