test

INTERES RIDICAT LA CONFERINTA IFS 2016. Peste 230 de participanti au aflat avantajele certificarilor IFS pentru dezvoltarea afacerilor si noutatile in domeniu

INTERES RIDICAT LA CONFERINTA IFS 2016. Peste 230 de participanti au aflat avantajele certificarilor IFS pentru dezvoltarea afacerilor si noutatile in domeniu

Cea de a treia editie a Conferintei IFS a reunit pe data de 25 mai 2016, la Bucuresti, peste 230 de participanti interesati de certificarile IFS din domeniile food si non-food, care pot contribui la succesul in afaceri.

Participantii au putut afla chiar de la reprezentantii IFS Management GmbH care este situatia certificarilor IFS Food, IFS Broker si IFS Logistics la nivel mondial si european si care este situatia certificarilor pe acest domeniu in România. Au aflat de asemenea, ca versiunea 2 a standardului IFS HPC (Household and Personal Care) va intra în vigoare în luna Octombrie 2016, urmând ca incepand cu 1 ianuarie 2017 singurele audituri IFS HPC acceptate sa fie cele bazate pe aceasta versiune. Un alt subiect foarte important prezentat de domnul Stephan Tromp – Managing Director IFS Management GmbH a fost cel legat de IFS Integrity Program si demararea acestor audituri de integritate in Romania, informatii privind rezultatele acestor audituri de integritate in anii anteriori in Europa .

Certificarile IFS pe tot lantul de productie sunt foarte importante pentru dezvoltarea afacerilor, atat pentru acceptarea ca furnizori pentru marii retaileri interni si internationali cat si pentru consumatorii finali, din punct de vedere al asigurarii calitatii si sigurantei produselor produselor, nu in ultimul rand certificarea IFS este o modalitate pentru patrunderea pe alte piete europene. Reprezentanti ai marilor retalileri au fost prezenti in calitate de speakeri si au prezentat conditiile de acceptare a furnizorilor lor.

IFS_2

Evenimentul s-a bucurat de succes chiar si in randul companiilor deja certificate IFS, reprezentantii acestora la conferinta putand afla care sunt cele mai intalnite abateri fata de cerintele standardului IFS Food versiunea 6 la producatorii certificați IFS.

In cadrul conferintei au mai fost prezentate: cerintele si posibilitatile de testare a conformitatii ambalajelor si materialelor care intra in contact cu alimentele, informații nutriționale – analiză sau calcul, care este procedura de retragere si rechemare a produselor alimentare, dar si povesti de succes ale producatorilor certificati IFS.
Specialistii din departamentele de calitate ale companiilor prezente la eveniment au aflat si care sunt avantajele participarii la cursurile IFS organizate de INAQ Consulting – singurul IFS Training Center din România si care este calendarul de cursuri pentru acest an.

Conferinta a fost sustinuta de urmatoarele companii in calitate de parteneri:
Parteneri Platinum: Sika Romania, GS1 Romania, ISACert, ICA Research & Development si H.B.P. EKO Distribuition
Parteneri Gold: Vel Pitar si Alpin 57 Lux
Organizatori: INAQ Consulting si IFS Management GmbH Germania