Insula Boistoe, Finlanda: intalnire secreta intre SUA si RUSIA pe tema situatiei din Ucraina

Insula Boistoe, Finlanda: intalnire secreta intre SUA si RUSIA pe tema situatiei din Ucraina

Reprezentantii Rusiei si ai Statelor Unite au avut o intalnire secreta, pe subiectul crizei din Ucraina.

Oficiali din SUA si Rusia s-au reunit pe o insula mica din Finlanda pentru negocieri confidentiale, relateaza Liberation, care citeaza AFP.

Ministerul Afacerilor Externe din tara nordica a confirmat, marti, ca aceasta intalnire a fost organizata pe insula Boistoe.

“Ministerul de Externe confirma ca reuniunea a fost organizata si ca ministerul a furnizat un ajutor la solicitarea partilor (rusa si americana) “, a transmis diplomatia finlandeza pe contul oficial de Twitter.

Nu au fost oferite detalii suplimentare legate de identitatea participantilor sau despre data la care ar fi avut loc reuniunea.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a promis, dupa discutii tarzii, marti noaptea, cu presedintele rus Vladimir Putin ca va lucra la un plan urgent de incetare a focului, pentru a dezamorsa conflictul din estul separatist al tarii.

Primele discutii directe din iunie incoace intre cei doi lideri au fost descrise de Putin drept pozitive, insa liderul de la Kremlin a aratat ca nu e treaba Rusiei sa detalieze termenii armistitiului, scrie Reuters.