Initiativa sociala a Primariei Capitalei: Banca de alimente in Bucuresti

Initiativa sociala a Primariei Capitalei: Banca de alimente in Bucuresti

Consilierii municipali au aprobat trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în cea a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) în vederea dezvoltării băncii de alimente a Capitalei şi a altor tipuri de servicii sociale adiacente. Este vorba despre imobilele din Aleea George Stanciu nr. 2 (cu suprafaţa de 249 mp) şi nr. 6 (151 mp), precum şi din str. Mihail Sebastian 130-134 (3.031 mp).

În expunerea de motive se arată că, din anul 2015, DGASMB a încheiat cu Administraţia Fondului Imobiliar fişele de calcul pentru închirierea imobilelor respective, insalubre şi fără utilităţi, în vederea înfiinţării unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor, respectiv: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi, etc. În Capitală nu există o bancă de alimente care să deservească populaţia defavorizată, aşa cum există în alte capitale europene, se punctează în document.

Pentru o mai bună gestionare şi predictibilitate a serviciilor sociale, precum şi pentru atragerea de fonduri europene, este necesar ca imobilele să se afle în administrarea DGASMB, care plăteşte chirie pentru aceste spaţii unei alte instituţii subordonate CGMB.

Citeste mai mult pe Economica.net: http://www.economica.net/bucurestiul-va-avea-o-banca-de-alimente_126115