Idei de amenajare cu oglinzi, pentru a obţine efectul de luminozitate sporită a spaţiului

Idei de amenajare cu oglinzi, pentru a obţine efectul de luminozitate sporită a spaţiului

Utilizarea oglinzilor în cadrul locuințelor ajută foarte mult mai ales casele care nu dispun de foarte mult spațiu, prin sporirea luminozității și crearea impresiei de spațiere mai amplă. Lumina se reflectă în oglinzi și are tendința astfel de a fi imprimată întregului spațiu, oferind un aspect mai luminos, cu totul deosebit. 

Dacă nu știi cum poți folosi oglinzile pentru a obține aceste efecte, atunci iată câteva idei care s-ar putea să te ajute în demersul tău. 

Folosește oglinzi pentru pereții camerei

În camerele de zi sau chiar în dormitoare poți folosi oglinzile pentru a da impresia că lumina vine din mai multe surse. Tot ce ai de făcut este să cumperi din colectia de oglinzi de la Nordashop.com acele modele care se potrivesc stilului casei tale, pe care le vei putea integra cu ușurință în peisajul arhitectural al acesteia.

Specialiștii ne recomandă să așezăm oglinzile pe pereții paraleli cu sursa de lumină naturală, adică cu ferestrele, tocmai pentru ca acestea să poată reflecta în toată camera un surplus de lumină. 

În mod ideal, aceste oglinzi ar trebui să fie poziționate astfel încât și lumina artificială să se reflecte, iar astfel efectul să se mențină indiferent de tipul sursei de lumină.

Folosește oglinzi pătrate pentru holuri

Deși oglinzile întregi au fost o adevărată modă într-o anumită perioadă de timp, în prezent se pune destul de mult accent pe amenajarea locuințelor folosind oglinzi de mai mici dimensiuni, dispuse asimetric.

În general oglinzile pătrate oferă cel mai bun efect de amenajare, deoarece acestea pot fi grupate în modelele preferate, astfel încât rezultatul final să îți fie pe plac. Le poți folosi așadar pentru decorarea și iluminarea holurilor, mai ales dacă acestea sunt slab luminate, dar le poți folosi, de asemenea, și pentru a obține un efect estetic unic și interesant de amenajare.

Folosește oglinzi lungi pentru dormitor

Oglinzile se pretează foarte bine chiar și în dormitoare, cu specificația că nu ar trebui să abuzezi de utilizarea lor. În dormitor sunt recomandate oglinzile dispuse pe lung, nu pe înălțime, iar de preferat este să optezi pentru forme drepte și nu curbate. Mai pe înțelesul tuturor, este indicat să folosești dreptunghiuri și pătrate, chiar romburi, dacă îți permite suprafața și stilul ales de amenajare, ori chiar pentagoane și hexagoane, dar să eviți formele ovale sau cercurile. 

Pentru a crea un efect perfect de iluminare, poziționează oglizile chiar în zona în care razele soarelui intră în casă dimineața, atunci când tragi draperiile. Acest lucru va spori lumina din cameră, iar în funcție de culorile alese pentru decorare, camera va părea un adevărat glob de lumină.

Peretele oglindă

O idee cu adevărat bună este asamblarea unui perete placat cu oglinzi, cu sau fără rame între ele. Ramele pot contribui la un aspect special, dar și la susținere, fără a strica din efectul de iluminare al oglinzilor. 

Nu este obligatoriu să procedezi așa, însă tendința aceasta de organizare și amenajare provine din stilul scandinav, care propune un spațiu cât mai aerisit și luminos pentru fiecare cameră a locuinței tale. 

Folosește oglinzi dacă ai nevoie de lumină pentru fotografie

Trucul cu oglinzi nu este folosit numai de către magicieni, ci și de către persoanele care cochetează cu fotografia. Așa cum bine știm, luminozitatea scăzută scade din calitatea unei poze, în vreme ce invers, fotografia va ieși perfect. 

Așadar, pentru un studio, este nevoie să montezi câteva oglinzi care să te ajute la o iluminare mai bună, iar acest lucru se va vedea și în calitatea pozelor tale. Nu uita că lumina naturală este excelentă pentru fotografie, așa că ia în calcul realizarea unei zone cu oglinzi, pentru a crea un efect vizual deosebit. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/RP0Y7F-mE_0