Iată 5 aspecte pe care să le ai în vedere când apelezi la leasingul operațional

Iată 5 aspecte pe care să le ai în vedere când apelezi la leasingul operațional

Dacă urmează să-ți lansezi afacerea și îți dorești o flotă auto, atunci probabil că ai luat deja în considerare varianta leasingului operațional. Aceasta este o alternativă avantajoasă, mai ales dacă nu dorești să plătești pe loc pentru a achiziționa autovehiculele.

Atunci când apelezi leasing operațional, trebuie să ai câteva informații utile, pe lângă prețurile pe care trebuie să le plătești lunar.

Iată câteva detalii pe care trebuie să le știi atunci când optezi pentru leasing operațional

Plata amenzilor

Dacă automobilele companiei tale sunt obținute prin leasing, este important de știut că amenzile de circulație sau cele privind aspectele tehnice nu sunt acoperite de costurile lunare. Acestea trebuie plătite personal, din buzunarul propriu.
Acest lucru este normal, deoarece amenzile sunt o urmare a comportamentului șoferului în trafic, el fiind singurul responsabil pentru nerespectarea regulilor. Din fericire, procesul de plată a fost simplificat, iar cei care vor să achite online, o pot face rapid, prin portalul ghiseul.ro.

De asemenea, respectarea termenelor pentru inspecția tehnică a mașinii îi poate scuti pe șoferi de amenzi nedorite.

Călătoriile în străinătate

Poți face drumuri în afara țării cu mașinile luate în leasing, însă trebuie să te informezi cu privire la zonele permise de fiecare companie în parte. Anumite state pot ieși din limitele acceptate de aceasta. De aceea, citirea temeinică a contractului te poate scuti de bătăi de cap.

Pentru a trece granița, vei avea nevoie de o scrisoare de autorizație de la cei care ți-au închiriat mașina, pentru a o prezenta autorităților.

Așadar, asigură-te că ai toate documentele necesare pentru a pleca în străinătate.

Notificarea companiei de leasing în caz de accident

În cazul nefericit în care tu sau unul dintre colegii tăi sunteți implicat într-un accident, acest lucru se răsfrânge și asupra companiei de leasing.De aceea, aceasta trebuie notificată în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului și este recomandat să se ajungă la acordul părților în situații de accident. După ce ai contactat firma, aceasta îți va furniza documentele necesare pentru reparații ulterioare.

Alegerea tipului potrivit de autovehicule

Când optezi pentru un plan de leasing, este important să selectezi vehiculele potrivite pentru tine. În luarea acestei decizii, intră mai mulți factori: bugetul disponibil, natura afacerii, numărul necesar de autoturisme, opțiunile personale față de dotările acestora.

Dacă ai o afacere de curierat, atunci probabil vei opta pentru mașini de transport. Dacă brandul pe care îl creezi are ca valoare principală sustenabilitatea, atunci poți să te orientezi către vehicule electrice sau hibrid.

Selectarea adecvată a perioadei de leasing

Acest aspect este condiționat și de oferta de leasing, însă trebuie să ai deja o idee asupra perioadei atunci când începi discuțiile cu compania respectivă. Așadar, gândește-te dacă alegi automobile pe care vei dori să le schimbi mai rapid sau după o perioadă mai lungă de timp.

Așadar, nu uita să iei în calcul aceste detalii și să te informezi cu privire la toate prevederile contractului pe care îl semnezi.

Sursa foto: shutterstock.com