Iată 3 curiozități despre unitățile optice și de ce încă avem nevoie de ele

Iată 3 curiozități despre unitățile optice și de ce încă avem nevoie de ele

Unitățile optice sunt sisteme securizate care îți permit să utilizezi DVD-uri, CD-uri și unități optice Blu-ray. În zilele noastre unitățile optice sunt din ce în ce mai puțin folosite, datorită evoluției sistemelor de gestionare a datelor și a dispozitivelor de stocare. Majoritatea utilizatorilor descarcă și transmit date prin intermediul internetului, totuși,  unitățile optice nu au dispărut complet.  Dacă vrei să afli de ce avem încă ai nevoie de unități optice, dar și alte curiozități, citește în continuare acest articol.

 

Iată la ce poti folosi unitățile optice

 

Programe

Cu câțiva ani în urmă, majoritatea calculatoarelor și laptopurilor aveau instalate unități optice. În prezent, producătorii au renunțat să monteze unități optice pe laptopuri pentru a le face mai ușoare și mai compacte. Totuși, există în continuare programe sau informații pe care le poți accesa doar cu ajutorul unei unități optice. Dacă ai nevoie să deschizi un astfel de fișier, dar laptopul tău nu are o unitate optică, atunci poți achiziționa una portabilă. Un magazin de specialitate este Forit.ro, cunoscut pentru calitatea produselor și pentru prețurile accesibile.

 

Muzica

Dacă ești un iubitor de muzică și mergi des la concerte, vei observa că există artiști care încă oferă cd-uri cu autograf. Deși în prezent acest lucru pare învechit și depășit, acum câțiva ani era un lucru perfect normal. Dacă ai deja acasă cd-uri vechi cu muzică, dar nu le poți accesa, ei bine poți folosi o unitate optică portabilă. Acestea pot fi conectate prin usb la pc sau laptop. Dacă dispozitivul pe care îl folosești are spațiu în carcasă, atunci cea mai bună alegere este a unei unități interne. Aceasta vine însoțită de două cabluri, cel de tip SATA, utilizat pentru transmiterea informațiilor și cel de alimentare.

 

Amintiri

Până să apară o nouă formă de stocare a datelor, Cd-urile si DVD-urile erau o metodă excelentă de arhivare, acestea fiind des utilizate de majoritatea oamenilor. Această nouă tehnologie a revoluționat felul în care stocăm informațiile, însă este posibil încă să ai poze și filmări pe cd-uri sau dvd-uri. Pentru a accesa din nou toate amintirile tale cu siguranță ai nevoie de o unitate optică.

 

Deși producători de laptopuri și pc-uri nu mai au incluse unități optice în carcasele lor, încă există soluții tehnice pentru a recupera date vechi sau chiar pentru a stoca unele noi. Utilizarea de DVD-uri, CD-uri sau unități optice Blu-ray reprezintă o metodă eficientă de arhivare a informațiilor personale. Cu ajutorul unități optice poți accesa informații valoroase pe care le deții. Alege o unitate optică de calitate potrivită pentru specificațiile calculatorului tău. Poți alege din mai multe variante în funcție de nevoile și de bugetul pe care îl ai. 

 

Sursă foto: pexels.com