Halep ar putea juca direct la Wimbledon, după finala pierdută la Roland Garros

Halep ar putea juca direct la Wimbledon, după finala pierdută la Roland Garros

Prezenţa Simonei Halep la turneul de la Birmingham este incertă! Românca va face un RMN la gleznă pentru a decide dacă va concura pe iarba britanică, unde are şansa de a deveni lider mondial.

După finala pierdută la Roland Garros, Halep plănuiește să înceapă, după două zile de pauză, pregătirea pentru sezonul de iarbă deși nu e sigură de prezența la turneu. ”Sper să fiu aptă, să mă duc și să fac o treabă bună”, a zis Halep, care, după ce a fost întrebată dacă ia în calcul să nu meargă la Birmingham, a spus: ”Posibil, da”.

În cazul în care nu va evolua la Birmingham, Simona se va prezenta, la fel ca anul trecut, direct la Wimbledon fără să joace un alt turneu turneu pe iarbă.

Propulsată pe locul 2 WTA după finala de la Roland Garros, Halep are şansa de a deveni lider mondial încă de la Birmingham. Aflată la doar 185 de puncte de Angelique Kerber, românca nu are nimic de apărat pe iarba britanică, spre deosebire de sportiva din Germania care anul trecut a ajuns până în sferturi. Halep trebuie să câştige însă turneul, iar Kerber să fie eliminată pâna în semifinale.

Astea sunt statistici pe care eu nu le analizeze. Dacă va veni ziua în care voi fi numărul 1, bine, dar momentan vreau să mă odihnesc ca să pot să fiu la 100%, să pot să intru din nou în competiție”, a mai spus românca.

Simona Halep a devenit deja lider în clasamentul WTA Race to Singapore, care contează pentru stabilirea celor 8 jucătoare care vor merge la Turneul Campioanelor.

sursa: Digisport

photocredit: Evz.ro