Guccifer, ucis? Românul care a spart mailurile lui Hillary Clinton ar fi fost găsit mort

Guccifer, ucis? Românul care a spart mailurile lui Hillary Clinton ar fi fost găsit mort

Zvonuri tulburatoare despre Marcel Lazăr Lehel, sau Guccifer, hacker-ul român care a spart serverul de e-mail al candidatei democrate la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton. Ziarul Christian Times a scris ca romanul a fost găsit mort în celula închisorii din Virginia.

Dupa ce marţi dimineată FBI-ul a eliminat orice acuzaţii la adresa democratei Clinton, a început să circule zvonul că Guccifer lipseşte din celula închisorii din Virginia unde era închis. Marți seara, rapoartele afirmau că hacker-ul român a fost găsit mort, după cină, agățat de o frânghie în celula sa personală.

James Comey, directorul FBI, a declarat marți dimineață că dușmanii Americii și actorii individuali sunt cei care au accesat e-mailurile senatoarei Hillary Clinton, iar Guccifer a fost singura persoană care putea să prezinte detalii despre conținutul lor.

Guccifer a susținut că serverul a fost “ca o orhidee deschisă pe internet” și că “a fost ușor… ușor pentru mine, pentru toată lumea” să sparga contul de e-mail.

Rapoartele sunt încă în curs de desfăşurare şi se aşteaptă declarații din partea autorităților americane.

Christian Times scrie că „este demn de remarcat faptul că Hillary Clinton şi consilierii săi au mai implicat Casa Albă în sinuciderea discutabilă a angajatei Vince Foster în 1995″.

GUCCIFER 2.0, FACE DEZVĂLUIRI ULUITOARE

Un hacker singuratic care și-a luat pseudonimul de “Guccifer 2.0” a revendicat responsabilitatea pentru intruziunea în baza de date a Comitetului Național Democrat (DNC), dezvăluind cercetările pe care democrații le făceau asupra Comitetului Național Republican (cunoscut în SUA sub denumirea de GOP) și informațiile despre donatorii Partidului Democrat. Acest lucru contrazice rapoartele inițiale că Rusia ar fi fost în spatele atacului serverelor DNC. Un articol detaliat despre această problemă sensibilă pe care o are Hillary Clinton a fost publicat în ediția online a televiziunii Russia Today.

Președinta DNC, Debbie Wasserman-Schultz, a recunoscut că serverele de partid au fost atacate și s-au furat documente în care se aflau informații despre partidul de opoziție, dar a negat că documentele de natură financiară au fost compromise. Pe site-ul său, Guccifer 2.0 a postat unele dintre documentele pe care pretinde că le-a furate de pe serverele DNC, publicând 200 de pagini relativ la “cercetările despre opoziție”, persoana vizată fiind Donald Trump. Hackerul a postat de asemenea documente cu nume de persoane celebre care au făcut donații către Partidul Democrat de milioane de dolari, cum ar fi actorul Morgan Freeman și matematicianul miliardar, manager de fonduri, James H. Simmons.

Un document intitulat “Candidații la președinție GOP – 2016”, datat în luna mai 2015, la aproximativ o lună după ce Hillary Clinton și-a anunțat candidatura pentru nominalizarea sa la funcția de președinte, arată strategia DNC, de a utiliza canalele media cele mai importante pentru a sublinia calitățile lui Hillary Clinton, și în același timp să-i alimenteze cu informații și întrebări pe reporteri, cu privire la adversarii republicani, pe care să îi picteze într-o lumină negativă. Toată această strategie de denigrare a adversarilor a fost pusă în lumină după dezvăluirea acestor documente.

Printre documentele dezvăluite de către hacker a fost și unul intitulat ”Promisiuni și propuneri – Securitate Națională și Politică Externă”, care se pare că a fost elaborat în anul 2008, pe timpul mandatului lui Hillary Clinton în funcția de secretar de stat. Documentul stabilește obiectivele de politică externă ale administrației Obama, și nu pare să includă informații clasificate, deși acesta sunt marcate cu titulatura de “secret”. Guccifer 2.0 a spus că a trimis cea mai mare parte dintre documentele pe care le-a obținut la Wikileaks, al cărui fondator, Julian Assange, a declarat că organizația a primit suficiente informații despre doamna Clinton, astfel încât aceasta să fie pusă sub acuzare. “Am acumulat o mulțime de materiale despre Hillary Clinton”, a declarat Assange. “Am putea proceda la o acuzare.”

 

sursa: ro.blastingnews.com si sputnik.md

photocredit: evz.ro