Globurile de Aur 2016: The Revenant si Leonardo DiCaprio, castigatori!

Globurile de Aur 2016: The Revenant si Leonardo DiCaprio, castigatori!

“The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” este marele câştigător al Globurilor de Aur. Pelicula a obţinut trofeul pentru cel mai bun film la categoria dramă, dar le-a adus câte un Glob de Aur şi actorului Leonardo DiCaprio şi regizorului Alejandro Gonzales Inarritu. Asta în timp ce “Marțianul” a luat premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie, aducându-i o distincţie pentru interpretare lui Matt Damon.

Printre câştigători s-a numărat şi Lady Gaga pentru rolul din American Horror Story: Hotel, nominalizat la categoria cel mai bun film de televiziune/miniserie, în timp ce Denzel Washington a fost recompensat pentru întreaga activitate.

Lungmetrajul “Son of Saul”, cu actorul clujean Levente Molnar în distribuţie, a câștigat la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur la categoria “cel mai bun film străin”.

flat la Los Angeles, Levente Molnar a împărtășit pentru Digi24, prin telefon, primele impresii despre momentele de la Gala de decernare a Globurilor de Aur.

„Ne-am simţit onoraţi, ne-am simţit bineveniţi şi am fost păliţi de un noroc enorm. (Reporter: Vă aşteptaţi să câştigaţi?) Nu poţi să zici că nu, dar nu poţi să zici nici da. Doamne ajută! Să fim sănătoşi. Peste patru zile se anunţă lista cea mai scurtă de la Oscar. Până acum suntem pe lista de cinci pentru lungmetraj într-o limbă străină. Pe 14 ianuarie se anunţă lista cu cei cinci, dintre care se va alege acel film care va câştiga. S-a muncit mult, s-a muncit din greu şi cu foarte multă dragoste”, a declarat Levente Molnar pentru Digi24.