Gigi Becali, confesiuni din închisoare. Primul interviu acordat din penitenciar de patronul Stelei

Gigi Becali, confesiuni din închisoare. Primul interviu acordat din penitenciar de patronul Stelei

Gigi Becali s-a confesat din spatele gratiilor, acceptând să stea de vorbă cu un jurnalist pentru prima dată de când a fost închis. În stilul cunoscut, omul de afaceri a vorbit despre cum i s-a schimbat viaţa de când este la închisoare, dar şi despre planurile de viitor, care includ şi publicarea unei cărţi.

La 75 de zile după ce a intrat după gratii, omul de afaceri Gigi Becali a acordat un interviu, în premieră, pentru o televiziune din România. Perioada petrecută în arest nu l-a schimbat absolut deloc. La 20 mai, Gigi Becali a intrat în detenţie, el urmând să petreacă trei ani după gratii. Deşi, iniţial a transmis jurnaliştilor să nu mai încerce să ia legătura cu el, latifundiarul din Pipera s-a răzgândit şi a sunat un jurnalist al postului România TV, şi i-a oferit acestuia primele sale declaraţii de când se află la Penitenciarul Jilava.
“Eu deja m-am obişnuit. Eu sunt genul de om care, dacă mă duci în junglă, mă fac prieten cu ursul, cu leul, cu elefantul, cu maimuţa. Că eu sunt prieten cu cine? Cu puşcăria. M-am acomodat în trei secunde şi eu sunt, la ora asta, deţinut. Am uitat ce era fostul Becali. Gata! Eu sunt deţinut, eu m-am învăţat cu puşcăria imediat. Eu am condiţii de hotel aici. Deci nu pot să mă plâng de condiţii. Se comportă cu mine exemplar. Eu sunt aici ca un prinţ”, a spus patronul echipei Steaua.
El a dezvăluit că ceilalţi deţinuţi i se adresează cu apelativul “împărate” şi spune că de când se află după gratii a devenit alt om şi nu mai suportă să vorbească urât sau să audă cuvinte urâte.

becaliicoana3Va deveni scriitor

Mai mult, Becali se documentează şi adună informaţii pentru cartea pe care vrea să o publice, care va conţine fraze din Sfintele Scripturi.
“Au fost etape. La Rahova am descoperit ceva şi la Jilava am întâlnit oameni care mi-au dat alte cărţi în care am descoperit altceva. Fac sinteză acum din vreo 10-15 cărţi. Subliniez nişte lucruri şi o să tipăresc o carte cu frazele care mi-au plăcut mie cel mai mult din Sfintele Scripturi”, a declarat omul de afaceri.

Cere 30 de zile libere pe an

Patronul Stelei insistă că merită să beneficieze de o eliberare temporară, în fiecare lună. “Eu vreau să mă înjuraţi, dar să aplicaţi legea. Legea scrie libertate 30 de zile pe an. M-am comportat frumos? Am respectat toate legile voastre? Am intrat în toate programele voastre de reeducare? M-am reeducat? Atât scrie. 30 de zile pe an împărţit la 12 luni vine două zile şi ceva pe lună. Două zile, na…”,
“Eu, când voi ieşi de aici, ocupaţia mea, ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu mântuirea materială, mântuirea spirituală. De asta mă voi ocupa eu în toate zilele mele, cât voi trăi eu de acum încolo; ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu se poate face ceva fără jertfă. şi lacrimile sunt pentru a curăţa sufletul”, a încheiat Becali.

Vrea să îşi finalizeze studiile

Gigi Becali este dornic de studiu. Fostul deputat a dorit să urmeze din penitenciar Facultatea de Teologie, însă nu a primit acordul Bisericii ortodoxe Române. Becali s-a resemnat şi a anunţat că îşi va termina studiile de drept, începute acum mulţi ani.
Absolvent al liceului “Iuliu Maniu” din Capitală, latifundiarul s-a înscris în 2005 la cursurile de zi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice. Acesta a abandonat studiile universitare în anul 2007, motivând că obligaţiile politice, sportive şi de afaceri îi ocupă prea mult timp, astfel că nu îi este cu putinţă să se dedice îndatoririlor de student.
Patronul Stelei le-a cerut avocaţilor să facă demersurile necesare pentru ca el să îşi poată da examenele şi să îşi finalizeze studiile universitare.
“Am avut o discuţie cu profesorul Mircea Dutu de la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Ecologice, unde domnul Becali a făcut primii doi ani, pentru ca el să-şi continue studiile. Poate să studieze de la distanţă. Se poate prezenta la examene, în măsura în care i se va permite să părăsească penitenciarul, dar poate susţine examen şi în cadrul penitenciarului. Aceste studii ajută la o eventuala cerere de reducere a pedepsei, fac dovada unei bune conduite în interiorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Bărbuceanu, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali.

Încarcerat din luna mai

Gigi Becali a primit în acest an lovitură după lovitură. Latifundiarul se află în acest moment în închisoare, după ce a primit mai multe condamnări. Dacă în luna februarie, Becali a primit o pedeapsă cu 3 ani cu suspendare în dosarul sechestrării hotţilor care îş furaseră maşina, în luna mai acesta a fost condamnat la 3 ani cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Armata. O lună mai târziu, omul de afaceri a fost condamnat la încă 3 ani cu executare în Dosarul “Valiza”, în care a fost găsit vinovat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri. În urma contopirii pedepselor, patronul Stelei va petrece aproximativ trei ani după gratii.