Foto. Topless la iarba-verde in Australia: Free the nipple picnic

Foto. Topless la iarba-verde in Australia: Free the nipple picnic

Picnic ieșit din tipare în Australia. Aproximativ 50 de femei au ieșit la iarbă verde topless, în Brisbane, informează Daily Mail. Evenimentul a atras critici și chiar amenințări cu acte de violență.

Totul a început după ce Zoe Buckley Lennox și Amanda Haworth au organizat un astfel de picinic împreună cu un grup de prietene.

freethenipple_brisbane”Ne-am gândit: de ce nu am organiza un picninc în care prietenele noastre pot veni, își pot da tricourile jos și pot petrece o după-amiază frumoasă în parc?” a spus Amanda Haworth.
La câteva zile după ce un eveniment în acest sens a fost creat pe Facebook, peste 800 de persoane și-au exprimat dorința de a participa, iar 1.600 s-au arătat interesate de picnicul care a avut loc în  West End’s Orleigh Park din Brisbane.

Evenimentul a stărnit însă multe controverse, pe pagina de Facebook fiind postate numeroase comentarii critice la adresa participantelor.

”Ce oribil să expui copiii la astfel de lucruri și cât de trist este că femeile simt nevoia să facă așa ceva pentru a atrage atenția. Dacă vreți să fiți tratate la fel ca bărbații ar trebui să nu mai faceți lucruri copilărești pentru a atrage atenția”, a comentat o femeie scandalizată de acest eveniment.

Potrivit organizatoarelor, picnicul a avut un succes atât de mare încât ar putea deveni un eveniment lunar. De asemenea, acestea au precizat că în viitor, și bărbații ar putea fi invitați la un astfel de picnic.

topless_brisbane2

topless_brisbane3

topless_freethenipple

 

photocredit: dailymail.uk/brisbanetimes.com.au