Folk You! Florian Pittiș 2016 la Vama Veche

Folk You! Florian Pittiș 2016 la Vama Veche

Ediția din acest an a festivalului Folk You! Florian Pittiș 2016 va avea loc în perioada 21 iulie – 23 iulie pe plaja din Vama Veche. Fanii muzicii folk sunt aşteptaţi pentru două zile de muzică de calitate. Evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 12, iar intrarea la Folk You! este liberă.

Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”.

“Nu vă mai lăsaţi constrânşi de nimeni şi de nimic, nici de vremuri, nici de oameni, fără ură, fără regrete şi fără resentimente. Mergeţi înainte ca şi cum timpul n-ar exista. Eliberaţi-vă de tot şi de toate, cu gândul că trebuie să trăiţi pentru şi în adevăr, căci doar adevărul vă va face liberi. Şi numai liberi fiind, veţi putea atinge în viaţă fericirea”, ne spunea Moţu Pittis.

Trupa Vita de Vie a lansat un nou single – “Pe plaja in Vama la 5”

Vita de Vie, una dintre cele mai indragite formatii de rock din Romania, a lansat “Pe plaja-n Vama la 5”, cel de-al treilea single de pe urmatorul album al formatiei. Trupa celebreaza anul acesta doua decenii de la infiintare, ocazie cu care va lansa cate o piesa noua in fiecare luna, pe data de 20, pana in luna septembrie, atunci cand va fi lansat albumul.

Povestea piesei suna cam asa: „Totul a inceput acum 4 ani, cand am cantat pentru prima oara la Folk You, in Vama. A fost unul din cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. Dupa concert, am ramas acolo pana la sfarsitul serii, tarziu inspre dimineata. Linistea se asternuse peste Vama, iar noi am pornit, pe jos, inspre hotel. Pe plaja am auzit o chitara. Era un grup de copii stransi in cerc, in jurul unui foc, care cantau langa mare. Ne-am oprit si ne-am asezat langa ei, am inceput sa cantam impreuna, am facut apoi doua tabere, fiecare canta un cantec si pasa chitara mai departe… Afara era lumina deja, dar nimeni nu se lasa dus acasa. A fost unul din acele momente cand senzatia de timp dispare si este inlocuita cu o densa si continua stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe rani in seara aia, cu o singura chitara.Asta s-a intamplat pe plaja in Vama la 5,” spun membrii trupei.