Este vizitat de 400.000 de turisti anual! Exploreaza virtual Castelul Corvinilor

Este vizitat de 400.000 de turisti anual! Exploreaza virtual Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 1,6 milioane de euro, monumentul istoric medieval fiind vizitat de peste 400.000 de turişti, relevă datele Primăriei municipiului Hunedoara.

„Unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din estul Europei, Castelul Corvinilor a primit, anul trecut, 404.379 vizitatori. Aceştia au lăsat în vistieria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În special în lunile de vară, la castel vin turişti din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului, dar şi de poveştile născocite, conform cărora castelul ar fi unul bântuit”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Matieş.

În ultimii ani, numărul turiştilor are au vizitat Castelul Corvinilor a crescut constant, la fel şi încasările realizate din vânzarea biletelor de intrare sau din alte taxe pentru servicii.

Astfel, comparativ cu anul 2018, numărul turiştilor care au trecut pragul castelului a crescut cu peste 50.000 de persoane, iar încasările au fost mai mari cu aproape 280.000 de euro.

Explorează virtual si tu Castelul Corvinilor

 

 

photocredit: Lucian Ignat