Elodia se poate odihni in pace. Cioaca va executa 15 ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Elodia se poate odihni in pace. Cioaca va executa 15 ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Desi trupul Elodiei Ghinescu nu a putut fi gasit de anchetatori, Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Telenovela condamnarii fostului politist incepea in urma cu 7 ani odata cu disparitie sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Anchetatorii l-au plsata pe Cioaca in fruntea listei de suspecti, mobilul presupusei crimei fiind reprezentat de neintelegerile din casnicia lor.

Este pentru a doua oară când un inculpat este condamnat la închisoare fără să ca polițiștii să fi descoperit cadavrul și fără ca acuzatul să-și fi recunoscut vina.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a tranşat pentru a-l putea ascunde mai uşor, spun procurorii.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, au notat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea în care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul celor doi se afla în apartament.

Probele criminaliştilor, prelevate din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge identificate cu un aparat special şi prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei. De asemenea, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, precum şi alte obiecte ale acestuia şi ale avocatei.

photo credit: realitatea.net