Elevii din București vor fi înscriși în clasa pregătitoare prin tragere la sorți/ Fiecare școală trebuie să anunțe algoritmul de repartizare

Elevii din București vor fi înscriși în clasa pregătitoare prin tragere la sorți/ Fiecare școală trebuie să anunțe algoritmul de repartizare

​Fiecare școală din București trebuie să anunțe care va fi algoritmul de repartizare a elevilor care sunt înscriși în clasa pregătitoare. Școlile pot repartiza elevii fie în ordine alfabetică, fie prin tragere la sorți în ședință publică, fie va fi tras la sorți învățătorul de la clasă, potrivit recomandărilor de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București trimise către toate școlile. Ministerul Educației propune ca înscrierea în clasa pregătitoare să înceapă pe 4 martie 2020 în proiectul de metodologie și a calendarului pentru înscrierea la școală.

Recomandările sunt făcute astfel încât să fie respectat criteriul transparenței și să fie eliminată orice suspiciune asupra procesului de repartizare.

Fiecare școală va elabora o procedură operațională care să cuprindă algoritmul/metoda prin care se va face repartizarea elevilor la clasă, respectiv a învățătorului/profesorului pentru învățământ primar.

Această procedură trebuie afișată, va fi afișată la avizier și pe site-ul unității de învățământ și, de asemenea, va fi spusă părinților care vin în vizită în cadrul zilelor intitulate generic ”porți deschise”.

ISMB a identificat ca modalități transparente și nediscriminatorii de repartizare la clasă două astfel de soluții prin care propune fie tragerea la sorți a elevilor, fie a învățătorilor.

citeste mai mult

photocredit: realitatea.net