Efectul majorarii salariilor medicilor: Aceleasi conditii sau chiar mai proaste la stat, preturi mai mari la privat

Efectul majorarii salariilor medicilor: Aceleasi conditii sau chiar mai proaste la stat, preturi mai mari la privat

Majorarile care se aplica de la 1 martie salariilor medicilor si asistentilor din sistemul public de sanatate, impreuna cu efectele revolutiei fiscale, vor duce inevitabil la cresterea preturilor in sistemul privat si chiar inchiderea unor clinici.

Si asta pentru ca, in timp ce Guvernul va asigura spitalelor de stat bani pentru a acoperi cresterile de salarii, sistemul privat va trebui sa se descurce in aceleasi conditii, a explicat, pentru Ziare.com, Cristian Hotoboc, presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private Palmed.

Palmed are peste 70 de membri in toata tara, clinici si spitale private, laboratoare de analize medicale, laboratoare de imagistica, clinici de stomatologie. Printre membri se numara Medlife, Polisano, Regina Maria, Sanador, Synevo, Academica, Medas, Anima, Spitalul Monza, Gral Medical sau Medicover.

“Daca luam piata serviciilor cu totul, procentul de privat e mult mai mare decat procentul de stat. Adica daca ne gandim la medicina de familie, medicina de specialitate, partea de paraclinica – laborator de analize medicale si imagistica medicala – aici in proportie de 99% sunt privati. Nu prea mai exista de stat. Nu mai exista deloc – medicina de familie nu mai exista deloc, ambulatorii de specialitate daca mai exista unul doua ratacite pe la vreun spital judetean, in rest toate sunt private.

citeste mai mult pe Ziare.com