Drama unui marinar care trăiește de 4 ani pe o navă abandonată. Trebuie să înoate până la țărm să-și cumpere apă și mâncare

De patru ani, Mohammed Aisha locuiește pe o navă cargo abandonată în Egipt. În ultimele luni, a fost complet singur aici, relatează BBC. Numărul navelor abandonate este în creștere, conform Lloyd's List, lăsând navigatorii în situații disperate.

„Sunt ofițer al navei MV Aman. Sunt la bordul navei din mai 2017. Trebuie să înot până la țărm odată la 2-3 zile ca să-mi încarc telefonul și să-mi cumpăr apă și mâncare. Vă rog să mă ajutați”, este mesajul lui Mohammed Aisha.

Nava lui a fost reținută în 2017 din cauza expirării certificatelor și echipamentelor de securitate. Un tribunal din Egip l-a desemnat paznic legal al navei. El spune că a semnat ordinul fără să știe ce înseamnă acest lucru.

De atunci, nava a fost abandonată la țărm. Nu are curent electric. Autoritățile portuare i-au confiscat pașaportul sirian, așa că nu poate pleca din Egipt înainte ca nava să fie vândută sau să-și găsească un înlocuitor.

„E ca și cum ai sta singur într-o închisoare timp de 4 ani”, a spus el pentru BBC într-un apel video.

„E plin de rozătoare, uneori sunt multe insecte – muște, țânțar. Nu vezi nimic, nu auzi nimic”, spune Mohammed Aisha

Cel mai mult îi lipsește însă familia.

citeste mai mult